Zece marcatori pentru un succes savuros: Poli 27-21

Poliştii au învins duminică pentru a doua oară la rând în sala „Constantin Jude” o ocupantă a podiumului Ligii Naţionale în trecuta ediţie de campionat, 27-21 (13-8) cu U Bucovina Suceava, pe care au devansat-o în clasament după runda a noua. Jocul de apărare a constituit din nou fundamentul bunei evoluţii a violeţilor, care, având cea mai impenetrabilă defensivă din elită, au reuşit pentru al doilea joc la rând să primească doar 21 de goluri.

Violeţii au condus de la un capăt la altul, uneori şi cu 8 goluri diferenţă, graţie celor zece marcatori ieşiţi la rampă, şi au lăsat impresia că sunt pe o pantă ascendentă, care să-i eleveze încet, încet în prima jumătate a ierarhiei.

Iar cu o apărare agresivă şi dinamică, timişorenii au căpătat şi mai mult aplomb ofensiv, încheind prin a înscrie cu doar un gol mai puţin decât maximul acestui sezon, 28 de reuşite, cu Steaua.

La debut cu portarul Milan Djuricin şi Andrei Cristian Lela respectiv Mihai Timofte ca extreme, şi cu Silviu Băiceanu, Doru Cătălin Hagiu, Ioan Stan şi Cristian Stelian Fenici, timişorenii s-au desprins încet şi sigur în dauna unei grupări oaspete şubrezită faţă de precedenta descindere în sala „Constantin Jude”.  

Andrei Cristian Lela, extrema în vârstă de 21 de ani achiziţionată înaintea startului pregătirilor de la retrogradata orădeană, a adus-o pe CSU Politehnica Municipal pentru prima oară în avantaj, care n-a mai fost cedat ulterior. Gazdele s-au desprins la 5-2 după primele nici 10 minute de joc, respectiv la 9-5 în minutul 20, ba chiar şi la 6 goluri diferenţă, scorul la pauză fiind 13-8.

Ioan Stan a mărit şi mai mult avantajul timişorenilor în minutul 35, la 7 goluri diferenţă, de la 15-8 poliştii ajungând chiar la 18-10 în minutul 39. Cu puţine erori până atunci, amfitrionii şi-au pierdut însă brusc constanţa, U Bucovina revenind la 19-15 în minutul 48 dar nereuşind să micşoreze handicapul la mai puţin de 3 goluri.

Căpitanul Cristian Stelian Fenici a ieşit la rampă cu încă un gol la momentul oportun, pentru 22-17 în minutul 53 şi o redesprindere, plusat de intervenţia portarului Milan Djuricin, care a apărat pe atacul imediat următor, ulterior poliştii prinzând din nou aripi: 24-17 în minutul 55. Veteranul Sorin Sărăndan a pus cireaşa pe tort cu o aruncare de la 7 metri: 27-21.

Andrei Cristian Lela a fost principalul marcator al învingătorilor, cu 6 goluri, Cristian Stelian Fenici contribuind cu 4 goluri, Silviu Băiceanu, Mihai Timofte şi Dragan Mrakic cu câte 3 goluri, Ioan Stan, Cătălin Doru Hagiu şi Sorin Sărăndan cu două goluri, iar Marius Ignat şi Radu David, cu câte un gol.

Nedeljko Vuckovic şi Uwe Bittenbinder au apelat pe parcurs şi la Dragan Mrakic şi Sabin Ignat, introducându-i totodată în fazele finale ale disputei pe ceilalţi componenţi convocaţi, 12. Tcaciuc, 5. Sărăndan, 7. Marius Ignat, 18. Cristescu, 19. Ursu, 23. Cotinghiu.

Gavriloaia şi Cîntea au contribuit cu câte 4 goluri pentru suceveni, mai marcând Basarab şi Roşu, câte 3 goluri, Petrea şi Mitrea, câte două, respectiv Ţigănaşu, Soldănescu şi Tuţu, câte un gol.

Poli va juca etapa viitoare la Bacău, cu Ştiinţa Municipal Dedeman, urmând a întâlni pe teren propriu, în ultimul joc al anului, pe 11 decembrie, formaţia CSM Bucureşti, după care, în continuarea turului Ligii Naţionale, cu runda a XII-a, penultima a primei jumătăţi a sezonului, se va reîntâlni cu proprii susţinători cu ocazia partidei cu campioana HCM Constanţa, pe 22 ianuarie.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: