GALERIE FOTO. “Cupei Euroregiunii DKMT la Înot Masters”: 3 generaţii reunite în cadrul unui eveniment sportiv!

Trei generaţii au fost reunite în cadrul unui eveniment sportiv derulat în week-end la bazinul Complexului Sportiv Bega. A fost o sărbătoare a sportului amator, pentru pasionaţii de nataţie…

Sîmbătă, 15 noiembrie 2012, la bazinul acoperit (25 m, 6 culoare) din Zona Circumvalaţiunii, a avut loc cea de-a patra ediţie a “Cupei Euroregiunii DKMT la Înot Masters”, un concurs de înot de amatori dedicat adulţilor. Evenimentul a fost organizat de către Clubul de înot MASTERS Timişoara, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timis si Facultatea de Educatie Fizică şi Sport, Universitatea de Vest.

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Sportivii concureaza pe grupe de varsta: 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice varsta peste 100 de ani.

La concurs au participat sportivi din trei ţări, România, Siria şi Ungaria, afiliaţi la 7 cluburi. Monica Irimie, la 65 de ani, respectiv, Alexandru Kuhn, la 60 de ani, au fost cei mai în vârstă dintre participanţii la concurs.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara a fost reprezentat de 12 înotători (6 femei şi 6 bărbaţi):  Cristian Crista (35+), Ana Dragodan (35+), Mihai Lisetchi (50+), Cezar Listeveanu (30+), Albert Pricochi (25+), Constantin Şerbănoiu (40+), Ildiko Talinga (45+), Eleonora Târţă (50+), Adrian Ţermure (30+), Klara Veress (25+), Ana Maria Zuzeac (30+) si Raluca Zvâncă (30+).

În total, Clubul de Inot MASTERS Timişoara a obţinut la probele individuale 35 locuri pe podium, după cum urmează:

22 locuri întîi: Ana Dragodan – 1, Mihai Liseţchi – 4, Cezar Lişteveanu – 2, Albert Pricochi – 3, Constantin Şerbănoiu – 2, Adrian Ţermure – 5, Klara Veress – 1, Eleonora Târţă – 3, Ildiko Talinga – 1;

8 locuri doi: Ana Dragodan – 1, Mihai Lisetchi – 1, Constantin Serbanoiu – 2, Adrian Termure – 1, Klara Veress – 1, Ana Maria Zuzeac – 1, Raluca Zvâncă – 1;

5 locuri trei: Cristian Crista – 4, Raluca Zvâncă – 1.

Cel mai activ sportiv al clubului a fost Adrian Ţermure, care, pe parcursul concursului, a participat la 6 probe individuale, cîştigînd tot atatea medalii.

Trei dintre membrii echipei clubului, Eleonora Târţa, Ana Maria Zuzeac şi Raluca Zvâncă, au participat in premiera la un concurs de inot masters. Un alt competitor, M. Nour Sahloul, din Siria, a participat, la randul sau, tot pentru prima oara la un concurs de inot masters (detalii in fisierele atasate). Rezultatele intregului concurs sunt disponibile la http://www.timisoara.inot-masters.ro/uploads/rezultate/rezultate_Cupa_DKMT_2012.pdf.

Pe langa probele clasice de inot, s-a organizat o proba de echipe dedicata familiilor: stafeta “doua generatii” formata dintr-un parinte si copilul sau. Familia Iovin din Timişoara a participat la ştafeta “trei generaţii”, formată din copil, părinte şi bunic. Toate echipele participante la ştafete au fost premiate.

Competitia a reprezentat atat o excelenta ocazie de socializare, cat si o oportunitate pentru adulti si copii de a face miscare pentru sanatate.

***

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita.

Practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara se face la bazinul din Zona Circumvalatiunii. Exista si posibilitatea achizitionarii de abonamente la bazinul Arena Aqua Sport (langa Padurea Verde). Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: [email protected]masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = 72

 


Alte articole legate de acest subiect: