17 amatori de înot, câte 2,5 kilometri la Aqua Challenge

17 pasionați de înot au parcurs fiecare câte 2,5 kilometri pe durata evenimentului 2,5k Aqua Challenge 2020, reuniune de natație deschisă tuturor amatorilor. Media de parcurgere a acestei distanțe în cadrul concursului a fost de circa 54 de minute de persoană.

Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 7 martie, în bazinul „Bega” din Timişoara. Clasamentul final a fost realizat pe grupe de vârstă şi gen, în funcţie de durata parcurgerii celor 2.500 de metri.

Fiecare participant beneficiază de un certificat de participare în care sunt menționate: numele și prenumele, timpul în care a fost parcursă distanța de 2,5 km și locul obținut, genul și grupa de vârstă. 

Concurentul şi concurenta cu cel mai scurt timp, la fiecare grupă de vârstă au primit câte un trofeu simbolic.

Mai jos sunt câștigătorii pe genuri și grupe de vârstă

Feminin:

·         Borbély Anita (40 – 44 ani)  – 40 minute si 2 secunde

·        Talinga Ildiko (55 – 59 ani)  – 55 minute si 42 secunde

Masculin:

·          Eichert Marc (30 – 34 ani) – 39 minute si 31 secunde

·         Timofte Mihai (40 – 44 ani) – 50 minute si 50 secunde

·         Valan Cristian (45 – 59 ani) – 49 minute si 14 secunde

·         Rusu Norbert (50 – 54 ani) – 48 minute si 30 secunde

·         Mihai Lisetchi (60 – 64 ani) – 44 minute si 15 secunde

·         Salajan Iancu (65 – 69 ani) – 55 minute si 41 secunde

Rezultatele obținute de către toți participanții sunt disponibile online la:

 https://drive.google.com/file/d/1imvw8sl_odumGqwLE08uUeTsy7ehnbN7/view.

Concurentul și concurenta care au înotat cel mai repede distanța de 2,5 km, indiferent de grupa de vârstă, au fost Borbély Anita (40 minute si 2 secunde), la femei, și Eichert Marc (39 minute si 31 secunde), la bărbați

2,5kAquaChallenge este un eveniment de amatori deschis tuturor adulților pasionați de înot, indiferent de viteză sau tehnică în practicarea înotului, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Nu este necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club sau asociaţie sportivă.  

Înotul masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, participarea fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

2,5kAquaChallenge este gândit ca o etapă în cadrul unor acțiuni de pregătire pentru cei care doresc să participe la maratonul de inot 24hAquaMasters (21-22 03), dar fără ca participarea la eveniment să fie condiționată de participarea la maraton.

Evenimentul reprezintă o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activă și, în același timp, plăcută a timpului liber, oferind posibilitatea unei abordări diferite în raport cu concursurile tradiționale. 

2,5kAquaChallenge este un eveniment organizat de către Clubul de Înot MASTERS Timişoara în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş și Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numărându-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Într-un clasament european privitor la practicarea de activități sportive de către adulți (Eurobarometru 2014), România ocupă unul dintre locurile codașe între cele 28 de țări ale UE, în condițiile în care 60 % dintre românii adulți nu fac niciodată sport sau activități fizice, situația fiind mai rea doar în Bulgaria (78 %), Malta (75 %) și Portugalia (64%). În acest context, clubul MASTERS Timișoara promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților. 

Clubul de Înot MASTERS Timișoara  funcționează în regim de auto-susținere financiară, costurile deplasărilor la concursuri fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara cu speranța ca și în alte localități se vor constitui asemenea cluburi. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Campina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița, dar evenimente de înot masters sînt organizate și în alte orașe. 

Cei interesați de Clubul de Înot MASTERS Timișoara pot obține detalii suplimentare pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: [email protected]șoara.înot-masters.ro.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = optzeci unu

 


Ultimele articole din categoria Înot: