Cât de mare e distanţa pe care o poţi înota contratimp în 30 de minute? Încearcă duminică de la 10:30 în bazinul de 25 de metri „Bega”, la a VII-a ediţie a 0,5h Aqua Challenge în organizarea Înot Masters Timişoara

Clubul de Înot Masters Timişoara, primul fondat în România pentru pasionaţii amatori de nataţie, vine în întâmpinarea dorinţei lor de a face sport prin a li se oferi şi posibilitatea participării la o nouă ediţie, deja a şaptea a interesantei „provocări” 0,5h Aqua Challenge, concepută sub forma reprizelor de înot de câte 30 de minute, în ideea de a înota un număr cât mai mare de lungimi de bazin pe durata unei reprize. Tentanta propunere este pentru duminică la 10:30 în bazinul de 25 de metri lungime „Bega” din zona Circumvalaţiunii.

0,5h AquaChallenge este gândit ca o etapă în cadrul unor acţiuni de pregătire pentru cei care doresc să participe la maratonul de inot 24h AquaMasters, dar fără ca participarea la eveniment să fie condiţionată de participarea la maraton.

0,5h AquaChallenge, „lansat la apă” în 2018 de clubul timişorean Masters, este un eveniment de amatori deschis tuturor adulţilor pasionaţi de înot, indiferent de viteză sau tehnică în practicarea înotului, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele.

Fiecare participant înoată o singură  repriză, iar clasamentul final se face pe grupe de vârstă şi gen, în funcţie de distanţa parcursă pe durata celor 30 de minute.

Înotul masters implică adulţi care practică acest sport ca amatori, participarea fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 16-24, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

Nu este necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club sau asociaţie sportivă. Pot participa persoane care au împlinit 18 ani pană la data desfășurării și care au o stare de sănătate și o pregătire fizică adecvată pentru participarea la un astfel de eveniment. În mod excepțional, cu acordul scris al unuia dintre părinți sau al unei persoane adulte care are calitatea de tutore, pot participa și persoane care au împlinit vârsta de 16 ani. Vârsta trebuie probată pe baza actului propriu de identitate.

Fiecare participant beneficiază de un certificat de participare în care sunt menționate: numele și prenumele, distanța parcursă și locul obținut, genul și grupa de vârstă.

Concurentul şi concurenta cu cel mai mare număr de bazine parcurse, la fiecare grupă de vârstă, vor primi câte un trofeu simbolic.

Înscrierile se fac la http://www.timisoara.inot-masters.roDetalii despre eveniment, repartizarea pe culoare, precum și alte informații actualizate sunt disponibile on-line.

Organizatorii doresc să facă din acest eveniment o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activă și, în același timp, plăcută a timpului liber. Evenimentul este o provocare pt iubitorii înotului, oferind posibilitatea unei abordări diferite în raport cu concursurile tradiţionale. 

0,5h AquaChallenge este un eveniment organizat de către Clubul de Înot MASTERS Timişoara în colaborare cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Timiș.

Clubul de Înot MASTERS Timişoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Într-un clasament european privitor la practicarea de activități sportive de către adulți (Eurobarometru 2022), România ocupă unul dintre locurile codașe între cele 27 de țări ale UE, în condițiile în care 62 % dintre românii adulți nu fac niciodată sport sau activități fizice, situația fiind mai rea doar în Polonia (65 %), Grecia (68 %) și Portugalia (73%)

image.png

În acest context, clubul MASTERS Timișoara promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara  funcționează în regim de auto-susținere financiară, costurile deplasărilor la concursuri fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara cu speranța ca și în alte localități se vor constitui asemenea cluburi. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Campina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița, dar evenimente de înot masters sunt organizate și în alte orașe. 

Cei interesați de Clubul de Înot MASTERS Timișoara pot obține detalii suplimentare pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: contact@timișoara.înot-masters.ro.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 3

 


Ultimele articole din categoria Înot: