Cătălin-Petru Preda, bronz la „Mondialul” de nataţie în săriturile de la înălţime

Nataţia românească este reprezentată pentru a doua ediţie la rând pe podiumul mondial al probei masculine de sărituri în apă de la înălţime, de pe platforma amplasată la 27 de metri, Cătălin-Petru Preda repetând isprava cuceririi unei medalii la competiţia sub egida World Aquatics, anul trecut cea de argint în Japonia, în umbra compatriotului Constantin Popovici – aureolat la Fukuoka, joi cea de bronz la Doha, în Qatar.   

Constantin Popovici a cedat joi, la finele celor 4 runde ale probei masculine de sărituri în apă de la înălţime, titlul adjudecat anul trecut în Ţara Soarelui Răsare, încheind pe locul 8 în clasamentul general final, însă mai tânărul Cătălin-Petru Preda – foto, în vârstă de 32 de ani, s-a menţinut pe podium de la o ediţie la alta a Campionatului Mondial de nataţie sub egida World Aquatics, fostă FINA, al treilea după britanicii Aidan Heslop, în vârstă de 21 de ani şi triumfător cu 422,95 puncte, şi Gary Hunt, veteran la 39 de ani cu 413,25 puncte asigurând argintul în contul Franţei.

Preda a încheiat competiţia cu un avans considerabil faţă de al 4-lea clasat, James Lichtenstein din SUA, în vârstă de 29 de ani, care a înregistrat 376,60 puncte. Doi săritori mexicani şi unul spaniol l-au devansat ierarhic în continuare pe ex-campionul mondial Constantin Popovici, în vârstă de 35 de ani, autor al unui punctaj de 340,50 puncte. 

Implicit, România se numără astfel între cele 8 federaţii care au obţinut câte o medalie de bronz la ediţia în curs a Campionatului Mondial de nataţie de la Doha, completând ierarhia celor 32 de delegaţii medaliate în Qatar, în frunte cu China, detaşată cu 20 de aur, 7 de argint şi două de bronz, faţă de urmăritoarea SUA (6-3-5). 

Poloiştii „tricolori” ai României au încheiat turneul final al „Mondialului” masculin din cadrul competiţiei de la Doha pe locul 10, prin a ceda cu 9-13 întâlnirea de clasament pentru poziţia a noua cu SUA. În lupta pentru medalii, Croaţia a tranşat la aruncări de departajare a doua semifinală a „Mondialului”, 17-16 cu Franţa, după scorurile pe sferturi 3-2, 3-3, 3-1, 2-5, în urma calificării Italiei în finală, 8-6 (1-1, 3-1, 2-1, 2-3) cu Spania.  

Lotul FRNPM al „tricolorilor” a fost compus la Doha din 5 înotători, în absenţa lui David Popovici, respectiv 3 săritori în apă şi naţionala poloiştilor, calificată la turneul final al „Mondialului”.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 13

 


Ultimele articole din categoria Înot: