CSM Arad domină a XII-a ediție DKMT Euroregion Endurance Cup, cu 62 de înotători de la 11 cluburi. Decani de vârstă din Ungaria, la 84 și 75 de ani

Bazinul acoperit din zona Circumvalațiunii – bazin scurt de 25 de metri cu 6 culoare, a găzduit sâmbătă cea de-a XII-a ediție a tradiționalei reuniuni internaționale de natație pentru amatori ”DKMT Euroregion Endurance Cup”, deschisă tuturor iubitorilor de înot care au împlinit vârsta de 18 ani, participând 62 de sportivi, atât afiliați celor 11 cluburi aliniate la start cât și pe cont propriu, din Ungaria și România.

Au fost acordate medalii competitorilor clasaţi pe primele trei locuri în cadrul fiecărei grupe de vârstă, la fiecare probă individuală. Trofeul competiției, „DKMT Euroregion Endurance Cup”, a fost adjudecat de echipa cu scorul cel mai mare realizat ca sumă a punctajelor obţinute de membrii săi.

În ceea ce privește rezultatele, clasamentul pe cluburi, în raport cu punctajul obținut, este următorul: 1. CSM Arad 628 puncte, 2. Masters Timișoara 391 p, 3. CSM Cluj-Napoca 279 p, 4. Szentesi Delfin ESC 260 p, 5. Hód- Triatlon és Öttusa SE 221 p,  6. Reșița 07 186 p, 7. CSM Timișoara 79 p, 8. Sports Culture 48 p, 8. Csongrádi Senior Úszó 48 p, 9. Pécsváradi Spartacus SE 28 p, 10. CSM Pitești 16 p.

În raport cu recordurile mondiale actuale, cea mai buna performanță la femei a fost obținută de Anita Borbély (Masters Timisoara) la proba de 200 de metri bras, cea mai buna performanță la bărbați fiind obținută de Cristian Pintican (CSM Arad) la proba de 50 m liber.

În raport cu punctajul acumulat prin participarea la mai multe probe pe durata competiției, la individual, trofeul pentru cel mai activ sportiv a fost obținut de către Tímea Dura (Hód- Triatlon és Öttusa SE, la femei (100 puncte din 10 probe), și Marius Ibănișteanu (Reșița 07), la bărbați (88 puncte din 9 probe).

Dintre participanți, decanii de vârstă la această competiție au fost Bocskai Zsófia, (75 de ani, Ungaria), la femei, respectiv Melkuhn Dezso (84 de ani, Ungaria) la bărbați.

Pe parcursul competiției au avut loc 266 de starturi individuale, ceea ce înseamnă o medie de circa 4 starturi/persoană.

De pe malurile Begăi au participat reprezentanți a 2 cluburi, și anume Clubul de Inot MASTERS Timișoara și CSM Timișoara.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă, de 25-29 ani, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani. 

Marele trofeu al competiției, „DKMT Euroregion Endurance Cup” a fost obținut de către CSM Arad. Rezultatele intregului concurs sunt disponibile la :
https://drive.google.com/file/d/1wWjBxWfC6W5BRCw7NjD6fBi9BDePYp5O/view?usp=share_link

În ceea ce privește organizatorul evenimentului, Clubul de Înot MASTERS Timișoara a fost reprezentat de 13 înotatori (7 femei si 6 barbați): Ana Dragodan (45+), Anita Borbély (40+), Ovidiu Buică (45+), Brigitte Csillag (50+), Marc Eichert (30+), Mihai Lisetchi (60+), Mihaela Lupu (55+), Caius Moldovan (30+), Adina Radulescu (35+), Iulian Repolschi (50+), Ildiko Tălîngă (55+), Eleonora Tarța (60+), Adrian Țermure (40+).

În total, Clubul de Inot Masters Timisoara a obținut la probele individuale 40 locuri pe podium, dupa cum urmează:

– 26 locuri întâi: Ana Dragodan – 2, Borbély Anita – 5, Buică Ovidiu – 1, Csillag Brigitte – 1, Eichert Marc – 1, Lisetchi Mihai – 5, Lupu Mihaela – 2, Repolschi Iulian – 1, Tălîngă Ildiko – 3, Tarta Eleonora – 4, Termure Adrian – 1;

– 6 locuri doi: Ana Dragodan – 1, Csillag Brigitte – 2, Eichert Marc – 1, Lisetchi Mihai – 1, Radulescu Adina – 1;

– 8 locuri trei: Ana Dragodan – 2, Buică Ovidiu – 2, Eichert Marc – 1, Moldovan Caius – 1, Termure Adrian – 2.

Cei mai activi sportivi ai clubului „MASTERS Timisoara” au fost Borbély Anita la femei, respectiv Mihai Lisețchi la bărbați, care, pe parcursul concursului, au participat la 5 probe individuale, respectiv 6, câștigând tot atâtea medalii.

Evenimentul a fost organizat de către Clubul de Inot MASTERS Timisoara în colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  (Universitatea de Vest din Timişoara) și Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş.
 
Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță.
Într-un clasament european privitor la practicarea de activități sportive de către adulți (Eurobarometru 2014), România ocupă unul dintre locurile codașe între cele 28 de țări ale UE, în condițiile în care 60 % dintre românii adulți nu fac niciodată sport sau activități fizice, situația fiind mai rea doar în Bulgaria (78 %), Malta (75 %) și Portugalia (64%). În acest context, clubul MASTERS Timișoara promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.
 
Clubul de Înot MASTERS Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți.
Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara în anul 2007. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița.

Cei interesați, pot obține detalii pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: [email protected]șoara.înot-masters.ro.”

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sapte = 2

 


Ultimele articole din categoria Înot: