CSȘ1 Timișoara și CSM Timișoara, primele la ”Cupa Banatul”

156 de sportivi, dintre care circa 120 din Timișoara, angrenați la toate categoriile de vîrstă, de la 6 ani în sus, pînă la seniori, au înotat la competiția internațională dotată cu ”Cupa Banatul”, ajunsă la cea de-a șaptea ediție, și care a constituit un bun prilej de pregătire și testare în preajma salbei de competiții naționale oficiale din vară. Iar CSȘ1 Timișoara și concitadina CSM au obținut și cele mai multe locuri I în bazinul din Complexul Sportiv ”Bega”…

Care a primit în cele din urmă ”undă verde” pentru a-și redeschide porțile în fața unei noi reuniuni de natație, după ce săptămîna trecută era închis, Direcția de Sănătate Publică dînd însă verdictul că bazinul este utilizabil. Iar întrecerea s-a dovedit a fi un succes, unii dintre cei circa 40 de înotători timișoreni angrenați în întrecerile naționale profitînd de ocazie pentru a-și ajusta pregătirile înaintea încercărilor din iunie și iulie.

”A fost un bun concurs de verificare și o bună experiență în colaborarea cu vecinii sîrbi, care s-au dezvoltat mult în ultimii ani de înot. De această dată nu ținteam ca obiectiv recorduri județene, pentru că mai este din pregătire pînă atunci, și de regulă le urmărim la Cupa Timișoara, în toamnă, dar urmează o salbă de competiții de Campionat Național, așa încît a fost o testare binevenită”, a explicat profesorul Ioan Bădescu, antrenor al înotătorilor de la CSM Timișoara, anticipînd proximele concursuri, și anume Naționalul rezervat celor de 10 ani, la Arad, apoi, pe 19-23 iunie, la București, Campionatul Național de seniori și juniori I, pe 3-7 iulie, la Brăila, Campionatul Național de copii de 11-13 ani, iar și mai apoi, în 16-21 iulie, Campionatul Național de juniori II, la București.

”Cupa Banatul” a oferit un număr semnificativ de probe de concurs, pe distanțe de 50 sau 100 de metri, din fiecare procedeu, în funcție de limita de vîrstă a participanților, peste sau <12 ani.

CSȘ1 Timișoara și-a adjudecat ”Cupa Banatul” cu 13 locuri I, urmată de CSM Timișoara, cu 12, ca performanțe individuale Antonia Niculeasa, Radu Văipan, Emil Dăncăneț, Vlad Tabora și Andrei Crîsnic fiind printre cei mai iuți de la CSȘ, iar Lucia Giurcă și Sergiu Deznan izbîndind în cîte 4 probe pentru CSM, de la care a mai excelat Răzvan Grumăzescu.

Dintre cele 3 grupări din Serbia la start, Vojvodina Novi Sad a obținut 5 locuri I, celelalte participante de peste graniță fiind Banat Kikinda și Plivacki Klub Kikinda. Și tinerii de la CSȘ Reșița au revenit în Caraș Severin cu cîteva medalii de aur, mai înotînd în zona ”Dacia” și LPS Arad.

Printre organizatori, Asociația Județeană de Natație, cluburile locale CSȘ1 și CSM, Direcția Județeană de Sport și Tineret Timiș, CJT, sau Primăria Timișoara, administrator al bazinului ”Bega”.

 

Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = trei

 


Ultimele articole din categoria Înot: