Cu 7 înotători la ”Memorialul Ioan Schuster”, Clubul de Înot Masters Timișoara și CSM Timișoara culeg 27 de medalii la Reșița, 19 de aur

Tradiționala reuniune internațională de natație ”Memorial Ioan Schuster” și-a derulat ediția din acest an în penultimul sfârșit de săptămână din octombrie, conform obiceiului, în bazinul olimpic al capitalei Banatului montan, unde au urcat pe blocstarturi și câțiva mari entuziaști iubitori ai înotului de pe malurile Begăi, alimentându-și și la vârste venerabile pasiunea de-o viață. Iar satisfacțiile nu i-au ocolit nici la Reșița.

Toamna oferind ocazia unei „recolte” bogate de medalii pentru Clubul de Înot MASTERS Timișoara, o echipă a grupării amatoare de pe Bega obținând 16 locuri fruntașe la concursul de înot masters „Memorial Ioan Schuster”, desfășurat în perioada 22-23 octombrie în Bazinul Olimpic acoperit cu lungimea de 50 de metri din capitala județului Caraș-Severin, unde a mai concurat și un trio al celor de la CSM Timișoara, bucurându-se și de adjudecarea a 11 medalii dintrre care 9 de aur.

La competiție, organizată de către Clubul de Înot Reșița 07, au participat 70 de sportivi reprezentind 15 cluburi din trei tări, Slovacia, Ungaria și România, cel mai vârstnic participant fiind nimeni altul decât cunoscutul timișorean Szuhanek Gheorghe, născut în anul 1940.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, unii doar pentru recreere, alții și pentru competiție, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, ultima categorie incluzînd orice vârstă peste 100 de ani.  

Echipa Clubului de Înot MASTERS Timișoara participantă la concursul de înot masters din Reșița a fost formată din 4 sportivi: Anita Bórbely (grupa de vârstă 40-44 ani), Marc Eichert (30-34), Mihai Lisețchi (60-64), Eleonora Tarta (60-64).

În total, Clubul de Înot MASTERS Timișoara a obținut 16 de medalii după cum urmează: 10 medalii de aur: Anita Bórbely – 4 aur, Mihai Lisețchi – 3, Eleonora Tarța – 3; – 4 medalii de argint: Marc Eichert – 1, Mihai Lisețchi – 1, Eleonora Tarța – 2; – două medalii de bronz: Marc Eichert – 1, Mihai Lisețchi – 1.

Anita Bórbely a cucerit și două dintre trofeele competiției: cel pentru proba comemorativă de 100 de metri bras și cel pentru cea mai bună performanță feminină.

Cea mai activă participare la acest concurs au avut-o Mihai Lisețchi și Eleonora Tarța, care au participat la câte 5 probe individuale, câștigând tot atâtea medalii.

 Echipa participantă din partea CSM Timișoara la concursul de înot masters din Reșița a fost formată din 3 sportivi, și anume Claudia Kadam (la categoria de vârstă 45-49 ani), Vilmos Soos (75-79) și Gheorghe Szuhanek (80-84).

În total, CSM Timișoara a obținut 11 de medalii, dintre care 9 de aur (Claudia Kadam – 2 aur, Vilmos Soos – 5, Gheorghe Szuhanek – 2) și două de argint prin Claudia Kadam.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Înot: