Cupa Familiei la înot

Copii, părinți și bunici au ocazia să înoate împreună cu ocazia Cupei Familiei la înot, un eveniment tradițional pentru toate generațiile ce are loc sămbătă, 14 mai, ora 11:30, la bazinul acoperit (25 m, 6 culoare) din Zona Circumvalațiunii din Timișoara. 

Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Familiilor (celebrată anual în 15 mai https://www.un.org/en/events/familyday/), scopul său fiind întărirea legăturilor între generații prin activități comune la bazin. Pe lângă petrecerea plăcută a timpului liber, în același timp, evenimentul reprezintă și o oportunitate de promovare a practicării înotului la toate vârstele, ca formă de mișcare pentru sănătate.

Spre deosebire de competițiile tradiționale de înot, probele se desfășoară numai pe echipe formate din membri ai aceleiași familii, programul evenimentului incluzând, printre altele: stafetă 2 generații (copil-părinte), stafetă o generație (soț-soție sau frate-soră), stafetă cu obstacole (înot pe lătimea bazinului), etc. Participanții pot utiliza orice procedeu de înot. Prezentarea detaliată a evenimentului se găsește la https://www.timisoara.inot-masters.ro/.

Toate echipele participante vor primi un certificat de participare. Familia care va obține cele mai multe puncte din participări la probe va primi Cupa Familiei.

Din dorința de a oferi comunitătii locale un eveniment cât mai atractiv, și programul ediției de anul acesta include, pe lângă probele de înot, momente distractive realizate cu ajutorul Laurei Uncrutiu, actriță la Teatrul Merlin, și a lui Claudiu Gutu, instructor de zumba. Pentru cei mai mici dintre participanți, organizatorii pregătesc câteva surprize dulci. 

Evenimentul este organizat de catre Clubul de Înot Masters Timişoara in colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara si Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților. 

Clubul de Înot MASTERS Timișoara  funcționează în regim de auto-susținere financiară, costurile deplasărilor la concursuri fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara cu speranța ca și în alte localități se vor constitui asemenea cluburi. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Campina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița, dar evenimente de înot masters sînt organizate și în alte orașe. 

Cei interesați de Clubul de Înot MASTERS Timișoara pot obține detalii suplimentare pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: [email protected]șoara.înot-masters.ro.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = opt

 


Ultimele articole din categoria Înot: