Emil Dăncăneţ (CSU Politehnica Timişoara), campion al ţării la 50m bras şi vicecampion la 100m bras, Radu Vaipan pe 2 la 50m bras. Albert Cojanu aur la tineret pe 50m spate, Lucian Hotea bronz la 100m bras

Timişoreanul Emil Dăncăneţ a câştigat finala A la medalii a concursului Open al probei de 50 de metri bras masculin din cadrul ediţiei 2023 a Campionatului Naţional de înot în bazin de 50 de metri pentru seniori, tineret şi juniori, care se încheie astăzi la Otopeni în organizarea Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, înotătorul din generaţia 2005 legitimat la CSU Politehnica încheind primul lungimea de bazin cu timpul de 28 de secunde şi 48 de sutimi, urmat de colegul său de club Radu Vaipan, din generaţia 2000, vicecampion al ţării în 28:66s. Dăncăneţ, calificat şi în finala A a probei de 100 de metri bras, a obţinut locul 2, vicecampion de „argint” în 1:03:26. N-au fost însă şi singurele clasări pe podium ale „violeţilor” Politehnicii la „Naţionale”, Albert Gabriel Cojanu, tot din generaţia 2005, triumfând în cadrul categoriei de vârstă tineret la 50 de metri spate, Lucian Hotea, născut în 2006, clasându-se al treilea tot la tineret la 100 de metri bras. 

Tinerii şi adolescenţii timişoreni au înotat cu spor în a doua jumătate a acestei săptămâni 
în bazinul din incinta Complexului Sportiv de Nataţie Otopeni, unde forul federal FRNPM a organizat începând de miercuri, cu 530 de sportivi înscrişi la start dintre care majoritatea, 296, la masculin, în frunte bineînţeles cu David Popovici, ediţia din acest an a „Naţionalelor” de seniori, tineret şi juniori în bazin de 50 de metri, programând duminică după-amiază a cincea şi ultima reuniune la medalii a competiţiei. 

Vezi Ponturile la Pariuri de Azi (+15 ani de experienta in pariuri sportive)

Înotătorii Clubului Sportiv Universitar Politehnica s-au impus în tandem în finala Open la medalii a probei de 50 de metri bras a băieţilor, Emil Dăncăneţ câştigând-o iar Radu Vaipan urmându-l pe locul secund, un remarcabil aur-argint în bazinul în care David Popovici a cucerit o nouă salbă de medalii de aur.

Dăncăneţ, din generaţia 2005, a bisat în finala probei de 100 de metri bras masculin, cronometrat în 1:03.26, al doilea şi vicecampion al ţării după cele două lungimi de bazin, la 44 de sutimi în urma târg-mureşeanului Nicuşan (CSM).

Iar Emil Dăncăneţ s-a clasat şi în imediata apropiere a podiumului probei masculine Open de 200 de metri bras, al patrulea în 2:21:77.

Într-o altă finală Open a seniorilor, Andrei Sebastian Simon, din generaţia 1997, legitimat tot la CSU Politehnica, s-a clasat al cincilea la 200 de metri mixt, cu timpul de 2:08.76, Mihai Gergely (n. 2003; CSM Constanţa), câştigând în 2:02.51.

Aur pentru înotul timişorean şi CSU Politehnica în particular la categoria de vârstă tineret, în proba de 50 de metri spate a băieţilor, Albert Gabriel Cojanu, din generaţia 2005, încheind cel mai rapid dintre tineri, în 26 de secunde şi 91 de sutimi, timp identic celui înregistrat de Alexandru Ioan Lazăr, de la Dinamo, concurând şi el în aceeaşi categorie de întrecere, din generaţia 2007.

Cojanu a obţinut şi locul 4 la tineret pe 100 de metri spate, cu timpul 58:30, într-o finală adjudecată cu timpul de 54 de secunde şi 74 de sutimi de nimeni altul decât David Popovici, campion al ţării, în respectiva ierarhie Open a seniorilor Cojanu clasându-se al şaselea. 

Încă o medalie la tineret pentru alb-violeţii polişti, „bronz” în baza locului 3 adjudecat de Lucian Hotea, din generaţia 2006, cu timpul de 1:05:81 la 100 de metri bras masculin.

Finale la medalii au avut loc la Otopeni în reuniunile de dupăa-amiază, miercuri, joi, vineri şi sâmbătă, ultima urmând a avea loc de Florii, duminică după-amiază, la căderea cortinei peste ediţia 2023 a „Naţionalelor” în bazin acoperit de 50 de metri. (foto: frnpm.ro)

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 6

 


Ultimele articole din categoria Înot: