GALERIE FOTO. 58 de copii cu dizabilități reuniți de ”Școala Mamei Junior” la a doua ediție a concursului de înot

Iată și o galerie foto realizată de Mohamed Awad la reuniunea de natație și cu scopuri caritabile pusă din nou în scenă de ”Școala Mamei Junior”, în cadrul căreia 58 de copii cu dizabilități au demonstrat progresul dezvoltat în apă de la ultimul concurs de înot, care a avut loc în decembrie. Timp de două ore, copii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani care au diverse probleme de sănătate precum sindromul Down, autism, hipoacuzie sau tetrapareze, s-au întrecut în piscina de la Arena Aquasport. La eveniment au fost prezenți parinți, reprezentanți ai companiei Hella, sponsorul principal al evenimentului, și reprezentați ai Fundației United Way Romania, susținătorul financiar al terapiei în apă pentru acești copii în anul 2015.

,,În fiecare an, HELLA România își face simțită prezența în comunitatea în care își desfășoară activitatea, prin sprijinirea unor organizații, initiative, programe și evenimente care au rolul de a promova sănătatea, educația, sportul și implicarea în activități sociale, menite să consolideze legătura dintre companie și locuitorii orașelor în care HELLA activează. Asociația Școala mamei Junior a dovedit că este un partener de încredere pe care HELLA îl susține constant în acțiunile sale îndreptate către sprijinirea copiilor cu dizabilități”, a explicat purtătorul de cuvânt al companiei.

Concursul a început în anul 2014 și se desfășoară la un interval de șase luni pentru a verifica progresele realizate de către copii. Aceștia sunt cronometrați și evaluați în funcție de posibilitățile fizice. „Acest concurs este prilej de bucurie atât pentru noi ca voluntari, dar în special pentru copii. De la lună la lună, dar mai ales de la un concurs la altul, observăm îmbunătățiri mai mici sau mai mari. Este o mare satisfacție să văd majoritatea copiilor independenți în apă indiferent de dizabilitatea lor. În schimb, este o anume tristețe, atunci când boala este mai puternică decât ceea ce noi putem face pentru copii. Cum este cazul Anei Maria Gogu, care în iarnă putea înota fără oprire și câte 600-800 m, iar acum ne bucurăm că a reușit 100 m. Este dureros să știi că starea de sănătate a unui copil și soarta acestuia depind în primul rând de bani și că rolul tău este tare infim. Lansez un apel pentru toți cei care pot să o ajute pe Ana Maria. Ea are nevoie de 10.000 de euro să facă o operație la coloană care îi va salva viața. Toți cei care pot ajuta sunt rugați să contribuie în următoarele conturi: Banca Transilvania – Gogu Daniela Anamaria RO84BTRLRONCRT0271534901 – RON și RO34BTRLEURCRT0271534901- EUR”, a declarat dr. Ioana Vârtosu, președintele Asociației „Școala mamei Junior“ din Timișoara.

Cu o vastă experiență în calitate de medic pediatru, doamna doctor Ioana Vârtosu a observat necesitatea unei terapii alternative pentru copiii cu diferite dizabilități mintale sau corporale. Astfel, în aprilie 2013, prin intermediul Asociației „Școala mamei Junior“, doamna doctor Ioana Vârtosu a început să desfășoare cursuri și ateliere gratuite de terapie prin apă pentru copiii cu nevoi speciale.

Hidroterapia este o terapie recunoscută la nivel mondial, care are rezultate foarte bune în tratarea și ameliorarea multor afecțiuni. Prin terapia în apă oferită de Asociația Școala mamei Junior, deja 5 copii au început să meargă.

Asociația „Școala mamei Junior“ dispune de o echipă dedicata de profesionisti, formată din 2 medici, 1 psiholog, 2 kinetoterapeuți, 2 fiziokinetoterapeuți, 2 instructori de înot și aproximativ 15 voluntari. Acest proiect este susținut și de voluntarul de profesie Elena-Daria Tănasă, manager proiect „Școala mamei Junior“, prin programul „Voluntar de profesie“ desfășurat de Fundația Vodafone România.

Asociația Școala mamei Junior s-a înființat în anul 2007 din dorința doamnei doctor Ioana Vârtosu de a oferi servicii deosebite și unice la vremea respectivă pentru femeile însărcinate, viitorii tătici, dar și proaspeților părinți și copiilor acestora. Printre serviciile oferite de-a lungul anilor de către asociație se numără: cursuri prenatale, cursuri de puericultură, cursuri de travaliu, diferite tipuri de gimnastică pentru femei însărcinate sau mămici și copii, kinetoterapie și hidroterapie. Peste 3.000 de persoane au beneficiat de-a lungul anilor de aceste servicii. Mai multe informații puteți afla pe pagina web www.mamicafarafrica.ro.

„Voluntar de Profesie” este un program inovator lansat în anul 2002 de Fundația Vodafone Group, la nivel mondial, sub numele de World of Difference. Programul se adresează tuturor celor care și-au dorit dintodeauna să lucreze într-o organizație non-profit, dar nu au avut ocazia deoarece desfășurau un alt tip de activitate. Prin intermediul World of Difference, participantii au posibilitatea de a-și lua o pauză de la activitatea lor obișnuită, timp în care să se dedice cauzei pe care o aleg. Filosofia care stă la baza programului este de a produce o schimbare și de a aduce bucurie în viețile oamenilor care au nevoie de ea, folosind resursele și abilitățile pe care le dețin cei care își depun canditatura în program. Până astăzi, peste 3.025 de voluntari din 19 țări s-au implicat în proiecte dezvoltate de ONG-uri din toată lumea. Peste 250.000 de fani urmăresc programul prin intermediul social media, susținând eforturile voluntarilor. Pentru mai multe detalii, puteți intra pe site-ul: https://www.vodafone.ro/despre-noi/implicare-sociala/fundatia-vodafone/voluntar-de-profesie/index.htm#tab-1.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Înot, Persoane cu dizabilităţi și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 4

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: