GALERIE FOTO. Clubul de înot Masters Timișoara, 12 medalii la Campionatul Național de la Brașov: Lisețchi, Talinga și Târța, 7 locuri I

Membrii clubului de înot Masters Timișoara au cîștigat 12 medalii în cadrul celei de-a treia ediții a Campionatului Național de înot masters, cea mai importantă competiție de înot pentru adulți amatori ce se desfășoară în Romania, disputată în week-end în bazinul olimpic (50 metri /10 culoare) acoperit din Brașov.

Au participat 154 de înotători masters din toată țara, printre ei numărîndu-se atît glorii ale înotului românesc, cum sunt Carmen Bunaciu, Răzvan Florea, Anca Pătrășcoiu, Stela Pura, dar și persoane care nu au practicat niciodată înot de performanță.

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea în sine fiind mai importanta decat rezultatele. Sportivii concureaza pe grupe de virsta: 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice varsta peste 100 de ani. Cei mai varstinici participanti au fost Anca Mitrofan (68 anu), la femei, si Tică Tănase (88 ani), la bărbați, ambii din Brașov.

În Romania, istoria înotului masters începe doar din 2007, prima ediție a Campionatului Național de înot masters avînd loc în 2011.

Echipa clubului de înot Masters Timișoara a fost formată din Mihai Lisețchi (grupa de vîrstă 50+), Nori Tîrța (50+) și Ildiko Talinga (50+) și, în total, clubul de pe Bega a ocupat 12 locuri pe podium la campionatul national de înot masters, după cum urmează:

  • 7  locuri întîi: Lisețchi – 4, Talinga – 2, Târța – 1,
  • 2 locuri doi: Lisețchi -1, Talinga – 1,
  • 3 locuri trei: Lisețchi -1, Talinga – 1,Târța – 1

Nori Tarta a inceput sa practice inotul masters acum jumatate de an, fara sa fi facut inot de performanta anterior. Fiind la prima ei participare la campionatul national, performanta ei de a obtine un titlu national este cu atat mai meritorie. Intrebata ce impresie i-a lasat participarea la acest eveniment, Nori a raspuns: „Mi-a plăcut, a fost o participare numeroasă, o bună organizare și o atmosferă extraordinară!”

Decanul de varsta al evenimentului a fost Tică Tănase. Intrebat de ce practica inotul, a raspuns: „Pentru sănătate!” Domnul Tănase înoată cu regularitate de circa 15 ani, de cînd a fost mai degrevat de sarcinile profesionale. Mai mult decat atat, declara ca: „În ultimii ani înot cîte o oră, de 5-6 ori pe săptămînă. Sunt un luptător împotriva lui „nu se poate!” și „nu pot!”

+

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi de performanta, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizind, in acelasi timp, atat pastrarea starii de sanatate, cat si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Dealtfel, constituirea acestui club de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, inotul masters mai este practicat in mod organizat in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita, dar evenimente de inot masters sint organizate si in alte orase.

Cei interesati de practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: [email protected]masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Înot: