Galerie foto. Generaţii reunite în jurul bazinului, la DKMT

Au fost mai multe generaţii laolaltă… Sîmbătă, 19 noiembrie 2011, la bazinul acoperit (25 m, 6 culoare) din Zona Circumvalaţiunii, a avut loc cea de-a treia ediţie a “Cupei Euroregiunii DKMT la Înot Masters”, un concurs de înot de amatori dedicat adulţilor. Pe lîngă probele clasice de înot s-a organizat o probă de echipe dedicată familiilor: ştafeta “două generaţii”, formată dintr-un părinte şi copilul său. Familia Iovin, din Timişoara, a participat la ştafeta “trei generaţii”, formată din copil, părinte şi bunic. Competiţia a reprezentat atât o excelentă ocazie de socializare cât şi o oportunitate pentru adulţi şi copii de a face mişcare pentru sănătate.

Mişcarea de înot masters implică adulţi care practică acest sport ca amatori, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vîrstă: 25-29 ani, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzînd orice vîrstă peste 100 de ani. La 73 de ani, Melkuhn Dezso şi Bodnár Istvánné (amândoi din Szentes, Ungaria) au fost cei mai în vârstă dintre participanţi (n. 1938).

Clubul de Înot MASTERS Timişoara a fost reprezentat de 12 de înotători (2 femei şi 10 bărbaţi): Corina Cădariu (grupa de vîrstă 45+), Cristian Crista (35+), Ana Dragodan (35+), Cătălin Iovin (35+), Mihai Liseţchi (50+), Cezar Lişteveanu (25+), Mihai Lupu (25+), Tibi Novak (50+), Albert Pricochi (25+), Marcel Răsădean (35+), Constantin Şerbănoiu (40+), Adrian Ţermure (30+).

Cei mai activi sportivi au fost Ana Dragodan, Cezar Lişteveanu, Constantin Şerbănoiu si Adrian Ţermure, care, pe parcursul concursului, au participat la 5 probe individuale cîştigând tot atâtea medalii. Rezultatele întregului concurs sunt disponibile la http://www.timisoara.inot-masters.ro/uploads/file/Cupa%20DKMT%202011/Rezultate-Cupa-DKMT-Timisoara-2011.pdf.

Toate echipele participante la ştafete au fost premiate. Evenimentul a fost organizat de către Clubul de Înot MASTERS Timişoara în colaborare cu Direcţia pentru Sport a Judeţului Timiş şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea de Vest.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit virsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi cu performante notabile, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizind, in acelasi timp, atat pastrarea starii de sanatate, cat si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Dealtfel, constituirea acestui club de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, inotul masters mai este practicat in mod organizat in Arad, Brasov, Cluj si Resita.

Practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara se face la bazinul din Zona Circumvalatiunii. Programul acopera aproape fiecare zi a saptaminii: de luni pina vineri, intre 20.00 – 21.00, respectiv, 21.00 – 22.00. Exista si posibilitatea achizitionarii de abonamente la bazinul Arena Aqua Sport (langa Padurea Verde). Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: [email protected]masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Înot: