Între competiţii naţionale, despre o reconstrucţie. Ioan Bădescu: „Încercăm să reînodăm firul”

„Doar dacă băgam nişte maşini cîştiga şi Timişoara unele medalii, pentru că pe copii nu ne-au lăsat să-i băgăm în bazin, la pregătiri, şi e nevoie de timp pentru a reajunge la nivelul la care eram, cu două, trei, 5 şi mai multe medalii la Naţionale. Încercăm să reînodăm firul dar măcar am reînceput selecţiile„, a pus punctul pe i Ioan Bădescu, după Campionatul Naţional de seniori şi juniori mari (17-19 ani) de la Piteşti, cu timişoreni calificaţi în finale, şi înaintea Naţionalului de juniori II de la Baia Mare, la care CSM Timişoara va deplasa mîine 3 înotători iar CSŞ1, 12.

Bazinul Olimpic din Piteşti, gazdă a Naţionalului de seniori şi juniori I (sursa foto: www.swimming.ro)

 

Nataţia timişoreană n-a obţinut nici o medalie la Campionatul Naţional de seniori şi juniori I în bazin olimpic, de 50 metri, găzduit în Trivale, ca efect incontestabil al „beţelor în roate” puse pentru cîteva sezoane, pînă anul trecut, antrenorilor şi sportivilor în privinţa accesului în apele bazinului din Complexul Sportiv Bega şi implicit al programului de selecţie pentru păstrarea continuităţii în cadrul secţiei de profil de la CSŞ1 Timişoara, dar tot şi-a făcut loc cu unii dintre cei 8 înotători ai săi în cîteva dintre finale, o reuşită în sine dat fiind condiţia actuală a grupării, de a-şi refortifica secţia. Ca parte bună, strocurile par a intra pe un culoar firesc, într-o insignifiantă măsură graţie şi consemnărilor semnal de alarmă publicate în ultimii 2 ani de cotidianul nostru, ajunse la urechea unor birocraţi cu pîinea şi cuţitul în mînă…

De fapt, Timişoara nici n-a avut prea mulţi sportivi pe care să-i poată urca pe blocstarturile argeşene, unde s-au reunit 208 înotători, unii dintre ei revenind pentru competiţie din SUA, unde se antrenează, CSM fiind unul dintre cele 22 de cluburi aliniate la start la Piteşti.

Şi apropo de Piteşti, probabil plictisim prin a reaminti că înotătorii Timişoarei mai de fiecare dată se deplasează prin ţară, la întrecerile autohtone majore, periplu în general între Bacău, Baia Mare, Piteşti şi Hunedoara, pentru că destulor capete pătrate şi seci, duduind de ignoranţă, nici nu le-a trecut prin ceea ce nu au că a deţine o bază materială adecvată în propriul municipiu echivalează cu beneficii în timp. Iar acum, construieşte din tot mai puţinul ce poate fi alocat…

Revenind în Trivale, părerea de rău ţine de proba de 100 metri fluture, punctul forte al lui Sergiu Deznan, care a fost însă descalificat pentru că a mişcat în startul întrecerii pentru calificarea în finală, profesorul Ioan Bădescu punîndu-i eroarea şi pe faptul că „încă este crud. Este primul său campionat de seniori în bazin lung, după ce în cel de 25 de metri, la 100 metri mixt, a obţinut în toamnă o medalie la Hunedoara. Este însă altă poveste în cel lung, între seniori”. 

Totuşi, Sergiu Deznan a prins finala de 50 metri delfin, ocupînd locul 8, precum şi finalele de 100 metri liber şi 200 metri liber. „Alexandru Oproiu a mai cîştigat 3-4 secunde în fiecare dintre probe, a făcut salturi frumoase ca timp, pe 50 metri spate încheind pe 15, la 100 metri spate pe 10, iar la 200 metri mixt pe locul 16”, a mai explicat Bădescu, conducător al secţiei de nataţie la CSM Timişoara.

Totodată, Vlad Tabora, un junior II concurînd aşadar peste categoria sa de vîrstă, a concurat în proba de 800 metri liber, în finala B ocupînd locul 14.

CSM Timişoara a fost reprezentată de Sergiu Deznan şi Mircea Ionuţ Pîrjol, ambii seniori, precum şi de Alexandru Oproiu, ca junior I, în vreme ce Talpai Tamas, Andrei Crîsnic şi Vlad Tabora, cu toţii juniori II, laolaltă cu Vasilica Bălăceanu, junioară 1, calificată în finala de 200 metri fluture, respectiv Larisa Şucan, junioară 1, au înotat pentru CSŞ1 Timişoara. 

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Înot și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 10

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: