Lucia Giurcă, a doua intrare în finala A Open la Naționalul în bazin scurt și locul 2 la junioare pe 50m spate

Junioara timișoreancă Lucia Cristina Andreea Giurcă, din generația 2001 și antrenată la CSM de Ioan Bădescu, a reușit în cea de-a patra și ultima zi a Campionatului Național FRNPM de înot în bazin de 25 de metri de la Hunedoara performanța de a pătrunde din serii în cea de-a doua finală A la medalii la categoria Open, deschisă așadar și seniorilor, după ce izbutea o asemenea calificare și joi, în ziua inaugurală a întrecerilor, acestea fiind și singurele urcări pe blocstarturi între primele 6 pe țară ale natației de pe Bega în concursul cu 8 reuniuni din județul vecin.

Lucia Giurcă și antrenorul Ioan Bădescu

Lucia Giurcă și antrenorul Ioan Bădescu

Giurcă a reușit în plus să obțină chiar locul 5 în finala A din proba de 50 de metri spate a întrecerii Open cu medaliile pe masă, cu timpul de 30 de secunde și 50 de sutimi, față de poziția a șasea și ultima în finala A în care înota joi seară. Finala A de 50 de metri spate în Openul feminin a fost câștigată de Carina Macavei, înotătoare de la U Cluj din generația 1994, cu timpul de 29 de secunde și două sutimi.

Tot în această reuniune finală a Naționalului de înot în bazin scurt, colega sa de generație de la CSȘ1 Timișoara, Snejana Dușița Popov, a concurat pe culoarul câștigat din serii în finala B a aceleiași probe de 50 de metri spate în Openul feminin, încheind a doua, cu timpul de 31,27s.

În consecință, în ierarhia rezervată strict junioarelor, Lucia Giurcă s-a clasat pe locul 2 la nivel național în proba de 50 de metri spate în bazin scurt, pe podium după hunedoreanca Raluca Mera, pe când Snejana Popov s-a situat a patra. Popov și Giurcă au fost despărțite de două poziții, în această ordine pe 6 și 8, și în clasamentul junioarelor din proba de 100 de metri liber.

Tot în această seară, Rareș Mihai Călin, din generația 2000, legitimat la CS Aquasport, a fost cronometrat cu timpul de 2.27,93 în finala B de 200 de metri bras la masculin, încheind-o pe locul 4 în catregoria Open respectiv pe 3 în ierarhia juniorilor în respectiva probă. Colegul său de club, Vlad Adrian Remzing, din generația 2001, implicat în proba de 400 de metri liber, a încheiat al 17-lea între juniorii aliniați la start.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: