Lucia Giurcă, prima la spate şi în Memorialul „Petre Lovaş”

Peste 250 de copii au înotat la reuniunea internaţională "Memorialul Petre Lovaş"

Trei cluburi timişorene şi-au aliniat copiii la cea de-a opta ediţie a Memorialului „Petre Lovaş”, desfăşurat în bazinul cu dimensiuni olimpice Aqua Arena din Timişoara. Lucia Giurcă, dublă învingătoare şi în precedentul concurs, Cupa de Sprint, de la bazinul Complexului Sportiv Bega, a înotat şi acum cel mai rapid în proba de 50 metri spate a categoriei de vîrstă 2001.

CSŞ1 Timişoara, organizator al Cupei de Sprint, şi asociaţiile private Delfin, care se pregăteşte la Aqua Arena, respectiv Daiana, un apendice al CSŞ1 alcătuit din copii plătitori la acelaşi bazin Aqua Arena, sub îndrumarea profesorului Tiberiu Şucan, de la CSŞ1, s-au numărat între echipele de înot participante la Memorial, care a adunat circa 250 copii, pe categoriile de vîrstă 2003, 2002, 2001, 2000 şi minim 1999.

În ordine, de la cele mai mici, probele de 50 metri liber şi bras au fost cîştigate de Amanda Toth, Adrielle Drahotă, Ana-Maria Chiş şi Larisa Şucan, înotătoare a CSŞ1 Timişoara născută în 1996, doar generaţia 2000 avînd învingătoare diferite: Lorena Chincea la liber, Alexis Bolchiş la bras.

Stilul spate, mai dificil în concursuri pentru copii, a fost adjudecat, începînd de la cele mai mici, de Lilla Stan, de la Delfin Timişoara, Loredana Căvăşdan, Lucia Giurcă, Lorena Chincea şi Diana Capotă. În fine, delfinul l-a cucerit, în ordine crescătoare, Ribana Beşlea, Loredana Căvăşdan, Ana-Maria Chiş, Ella Varodi, de la CSŞ1, şi Alice Beko, de la Oroszhaza.

Cea mai mică grupă de vîrstă a fost 2003

La băieţi, începând de la categoria de vîrstă 2003, stilul liber l-au dominat Patric Kugelman, Patric Damian, de la CSŞ1, Srdjan Bojin, din Serbia, Alexandru Iepure, de la CSŞ1, şi arădeanul Alexandru Fărcuţiu. Radu Vaipan, 10 ani, învingător recent la Naţionalele de la Reşiţa şi la Cupa de Sprint, a învins pentru Delfin în proba de bras iar colegul său Iuliu Caba, la aceeaşi categorie de vîrstă, la spate, cîştigat de un alt băiat de la Delfin, Patric Bilder, la copiii de 7 ani. Emil Dăncăleţ, şi el de la Delfin Timişoara, a învins la generaţia 2003 în proba… delfin.

Apropo de clubul maghiar Oroszhaza, alte 3 echipe sîrbeşti au înotat la Timişoara, şi anume Proleter Zrenjanin, Banatska Kikinda şi Kikinda Kikinda, din ţară participînd şi CSM Oradea, LPS Arad, CSM Arad şi CSŞ Reşiţa.

„S-a înotat foarte bine şi finalmente am fost sprijiniţi pentru organizarea concursului de către Consiliul Judeţean şi asociaţia Sportul pentru Toţi, inclusiv cazîndu-i pe invitaţii din străinătate la un hotel de 4 stele. Toţi copiii au fost răsplătiţi cu diplome şi medalii iar primii clasaţi au fost recompensaţi cu jucării, prosoape şi genţi. Ne-au ajutat foarte mult şi amfitrionii noştri la Aqua Arena, administratorul Dan Pandur, care este un om cu totul deosebit, şi Sorin Suru, unul dintre proprietarii bazinului, prezent la întreceri”, spune Gheorghe Szuhanek, un plămîn al înotului timişorean, antrenor la Delfin, care a aliniat circa 30 de băieţi şi fete.

Aqua Arena are bazin olimpic

Szuhanek organizează Memorialul „Petre Lovaş” încă din anul 2000, după trecerea în nefiinţă, în acel 8 ianuarie, în Germania, a fostului campion naţional la stilul fluture pentru Timişoara, Petre Lovaş. „A înotat şi pentru CCA, după succesul din anii 1948-´50, iar ulterior s-a întors în oraş, drept unul dintre cei mai buni antrenori de înot timişoreni, la CSŞ şi Politehnica, prin anii ´60 şi ´70, avînd şi eu ocazia să învăţ meserie de la el”, a adăugat Szuhanek despre participantul Romîniei la Jocurile Olimpice mexicane.

Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 18

 


Ultimele articole din categoria Înot: