Maratonul de înot 24h Aqua Masters, în bazinul Bega: sâmbăta de la ora 13, peste noapte. Cea de-a patra ediție!

În anul 2012, Timișoara era gazdă a primului maraton de înot masters din România, la a cărui ediție din 2014 au fost înotați peste 440 de kilometri, de către 58 de pasionați de natație, în 24 de ore. Media distanţei înotate de către un participant într-o repriză de 30 de minute a maratonului a fost de 1529,5 metri, iar media distanţei înotate pe totalul celor 24 de ore ale evenimentului de către un participant a fost de 7594,8 metri. Iar luna aceasta, pentru a celebra Ziua Mondială a Apei (22 martie), pasionații de înot sunt invitați și la cea de-a patra ediție a maratonului de înot 24h AquaMasters, eveniment ce se va desfășura în perioada 21-22 martie în bazinul „Bega” din Timişoara. Iată comunicatul organizatorilor, Clubul de Înot Masters Timișoara…

Blocstarturile bazinului Bega, din Circumvalaţiunii, de pe care s-au lansat pentru cîte o jumătate de oră de înot, la fiecare 4 ore, nişte temerari... maratonişti în apă

Blocstarturile bazinului Bega, din Circumvalaţiunii, de pe care se lansează, pentru câte o jumătate de oră de înot, la fiecare 4 ore, nişte temerari… maratonişti în apă

Acest maraton este un eveniment de amatori deschis tuturor adultilor pasionati de inot, indiferent de viteza sau tehnica in practicarea inotului, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele.

Pot participa persoane care au împlinit 18 ani până la data desfasurarii şi care au o stare de sănătate şi o pregătire fizică adecvată pentru participarea la un astfel de eveniment, nefiind necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club/asociaţie sportivă.

Evenimentul se desfasoara pe durata a 24 de ore, incepand de sambata, 21 martie, ora 13:00, nonstop, pana duminica, 22 martie, ora 13:00 (inclusiv pe durata noptii). Echipele sunt formate din 8 titulari + 2 rezerve (opţional) si se inoata in reprize de câte 30 de minute, în 6 runde (maximul de timp inotat de o persoana fiind de 3 ore).

Se pot înscrie si persoane in mod  individual (fără echipă). In funcţie de numărul acestora, organizatorii vor putea forma una sau mai multe echipe, criteriul aplicat fiind cel cronologic (în ordinea înscrierii).

Va fi declarată câştigătoare echipa care va contabiliza cel mai mare număr de bazine, parcurse în cele 24 de ore ale competiţiei. Componenţii echipelor de pe primele 3 locuri si concurentul, respectiv, concurenta cu cel mai mare număr de bazine parcurse, vor primi diplome. Fiecare dintre participanti va primi un certificat privind participarea la eveniment.

Înscrierile se fac on-line, până la data de 14.03.2015, la adresa: http://timisoara.inot-masters.ro/maraton-de-inot-24-aquamasters-editia-a-iv-a/. Componenţa echipelor şi repartizarea lor pe culoare va fi anunţată on-line, până la data de 17.03.2015.

Organizatorii doresc sa faca din acest eveniment o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activa si, in acelasi timp, placuta a timpului liber. Evenimentul este o provocare pt iubitorii inotului, oferind posibilitatea unei abordari diferite in raport cu concursurile traditionale. Evenimentul este organizat de catre Clubul de Înot Masters Timişoara in colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş si Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara.

Detalii despre eveniment si informatii actualizate se gasesc la http://timisoara.inot-masters.ro/maraton-de-inot-24-aquamasters-editia-a-iv-a/

*

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atit pastrarea starii de sanatate, cit si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor. 

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita. 

Practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara se face la bazinul din Zona Circumvalatiunii. Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail:[email protected], respectiv, fax: 0356 816 474.

 

 

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Înot: