Medaliaţi la Roma la Europenele de nataţie, Popovici şi Preda domină podiumul şi în etapa de la Mostar a circuitului mondial de sărituri în ape deschise

A doua parte a sezonului ediţiei 2022 în circuitul mondial de sărituri în ape naturale deschise, Red Bull Cliff Diving World Series, a fost inaugurată în ultimul weekend din august de tradiţionalul concurs de la Mostar, în Bosnia şi Herţegovina, pentru a şaptea oară gazdă în decursul anilor a „caravanei” săritorilor de pe înălţimi, în acest caz de pe faimosul pod Stari Most, o emblemă a locului, iar întrecerea a fost deschisă în buna tradiţie a localnicilor, de a sări direct de pe pod în apele repezi şi reci ale Neretvei. Apoi s-a trecut şi la platformele amplasate la înălţimi diferite, 27 de metri în cazul competiţiei masculine, dominată de românii medaliaţi recent peste Adriatica la Campionatul European de nataţie de la Roma sub egida LEN, Constantin Popovici şi Cătălin Preda. E anul lor în circuit.  

Red Bull Cliff Diving World Series

La feminin, campioana mondială şi liderul la zi al circuitului, Rhiannan Iffland din Australia a obţinut a 4-a victorie la rând în sezonul în curs. Urmată de canadiana de 23 de ani Molly Carlson, consolidându-şi astfel locul secund şi în ierarhia generală, iar tot o tânără din Canada a încheiat a treia la Mostar, Jessica Macaulay.

La masculin, Constantin Popovici este primul săritor care să învingă de două ori în etapele ediţiei în curs, la Mostar cu 481,50 de puncte, întrecându-l deasupra Neretvei pe liderul la zi al ierarhiei generale, compatriotul Cătălin Preda.

Feminin

  1. Rhiannan Iffland (Australia) 376,40 puncte
  2. Molly Carlson (Canada) – 346,85 p
  3. Jessica Macaulay (Canada) – 317,00 p                                     

Masculin

  1. Constantin Popovici (România) – 481.50 p
  2. Catalin Preda (România) – 458.70 p
  3. Aidan Heslop (Regatul Unit) – 456.30 p.

Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Înot: