Radu Vaipan şi Lucia Giurcă, 3 x aur pentru Timişoara

CSS1 Timişoara şi CSM Timişoara au obţinut medalii de aur la Campionatul Naţional de copii rezervat categoriei de vârstă 10-11 ani, Radu Vaipan câştigând două probe în cadrul competiţiei disputate sâmbătă şi duminică în bazinul olimpic din Reşiţa, şi anume la 50 metri bras respectiv 100 metri bras, iar Lucia Giurcă impunându-se în proba de 50 metri spate.

Vaipan, pregătit la CSS1 Timişoara de profesorul Tiberiu Sucan, reconfirmă astfel calităţile ce-i apropiau şi anul trecut asemenea onoruri, în vreme ce Lucia Giurcă, şi ea cândva componentă a CSS1 Timişoara, acum la CSM Timişoara, şi-a încununat eforturile depuse în mai multe probe ale reuniunii de nataţie de la Reşiţa cu chiar ultima încercare, în proba de spate, una mai tehnică. Giurcă, antrenată de profesorul Ioan Bădescu, a obţinut în competiţia din week-end locul 4 în proba de 50 metri liber, acelaşi loc 4 la 100 metri liber respectiv 5 la 50 metri delfin.

CSS1 a aliniat la start 15 copii iar CSM Timişoara pe Lucia Giurcă, dintr-un total de 49 cluburi participante, cu 360 de concurenţi, record în materie.

Timişorenii vor deveni gazde în week-endul care urmează, cu ocazia Cupei de Sprint, care va debuta sâmbătă la ora 9,30 în bazinul Complexului Sportiv Bega din zona Circumvalaţiunii, mai întâi cu nişte întreceri pentru începători, urmând apoi concursul propriu-zis pentru copii şi juniori. Organizatorii pun la bătaie medalii, diplome şi premii în obiecte, antrenorii timişoreni vizând obţinerea unor timpi buni, care să ajusteze recordurile judeţene. „Acestea sunt o excelentă carte de vizită, sperăm să mai doborâm câteva”, a explicat profesorul Bădescu. La întrecerea în bazin de 25 metri vor participa inclusiv înotători de peste graniţe, de la vecinii sârbi, din Novi Sad, dar şi de la grupări din Bucureşti, Piteşti, Arad sau Reşiţa.

Mai apoi, marţea viitoare, juniorii Timişoarei se vor deplasa la Bacău, pentru Campionatul Naţional de semifond rezervat categoriei de vârstă 12-13 ani, ultima întrecere a anului fiind cea a juniorilor mari, tot într-o reuniune naţională, la Piteşti, pe 17-18 decembrie.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Radu Vaipan şi Lucia Giurcă, 3 x aur pentru Timişoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Înot: