Reșița 07, Gold Stars Baia Mare și Szentesi Delfin ESC, pe primele 3 locuri din 11 cluburi la Cupa Masters Timișoara Sprint la înot pentru amatori

Cu un total de 497 de puncte și 185 avans față de a doua clasată, echipa Reșița 07 a câștigat sâmbătă în bazinul Bega (25 metri / 6 culoare) din Circumvalațiunii trofeul Cupei Masters Timișoara Sprint al reuniunii de natație deschisă tuturor iubitorilor de înot care au împlinit vârsta de 18 ani, cu participarea unor sportivi amatori înscriși individual sau afiliați la 11 cluburi din România și Ungaria. Tot în raport cu punctajul acumulat pe durata concursului, cei mai activi sportivi în plan individual au fost Pólyáné Téli Éva (Ungaria) la femei respectiv Norbert Rusu, decanii de vârstă venind de peste graniță: Bocskai Zsófia (75 de ani) la feminin și Melkuhn Dezső (84 de ani). 

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, unii doar pentru recreere, alții și pentru competiție, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 18-24 ani, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani. În România, istoria mișcării de înot masters începe din 2007, odată cu constituirea primului club sportiv dedicat practicării înotului de către adulți, respectiv Clubul de Înot MASTERS Timișoara. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în mai multe localități: Arad, Baia Mare, Brașov, București, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița. 

La întrecerea de sâmbătă au participat cluburi din 4 localități maghiare, inclusiv Budapesta, respectiv din Carașul vecin, din Caransebeș și Reșița, dar și din Arad și Baia Mare, precum și grupări timișorene.

Au fost acordate medalii competitorilor clasați pe primele trei locuri în cadrul unei grupe de vârstă, la fiecare probă individuală, respectiv, au fost acordate diplome ștafetelor clasate pe primele trei locuri în cadrul unei grupe de vârstă, la fiecare probă pe echipe.

De asemenea, au fost acordate trofee celor mai bune performanțe obținute de sportivi participanți la eveniment, pe genuri, pe baza punctajului obținut. Cupa MASTERS Timișoara Sprint este acordată echipei cu scorul cel mai mare obținut ca sumă a punctajelor membrilor săi. 

Clasamentul pe cluburi (în raport cu punctajul obținut):

Resita 07… 497 puncte

Gold Stars Baia Mare 312

Szentesi Delfin ESC 280

Masters Timisoara 266

CSM Arad 180

Tótkomlósi Rozmár 159

Individual 112

CSM Timisoara   86

Csongrádi Szenior   64

Caransebes   56

Budapesti Delfinek   50p.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara a fost reprezentat de 8 sportivi: Anita Borbély (40-44 ani), Ovidiu Buica (45-49 ani), Ana Dragodan (45-49 ani), Adrian Fulop (40-44 ani), Adina Valentina Radulescu (35-39 ani), Iulian Repolschi (50-54 ani), Ildiko Talanga (54-59 ani), Eleonora Tarța (60-64 ani)

Echipa clubului MASTERS Timișoara a obținut în total 28 de medalii la probe individuale, după cum urmează:

– 13 locuri 1: Borbély Anita – 6, Talanga Ildiko – 3, Adina Valentina Radulescu – 3, Eleonora Tarța –  1, Adrian Fulop – 3

– 8 locuri 2: Eleonora Tarța – 3, Ana Dragodan 3, Ovidiu Buica – 1, Iulian Repolschi – 1

– 7 loc 3: Ana Dragodan – 4, Iulian Reposchi  –  1, Ovidiu Buica – 2

Cea mai activa sportiva a clubului Masters Timișoara a fost Borbély Anita (6 probe individuale și tot atâtea medalii).

Evenimentul a fost organizat de către Clubul de Înot MASTERS Timișoara cu sprijinul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest și a Direcției Județene pentru Sport și Tineret a Județului Timiș.

Mai multe detalii sunt disponibile la

http://www.timisoara.inot-masters.ro/masters-timisoara-sprint-cup-editia-a-14-a-2022/

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numărându-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță.

Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților. 

Clubul de Înot MASTERS Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți. 

Cei interesați, pot obține detalii pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: î[email protected]șoara.înot-masters.ro.

Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Înot: