Timișoreanca Lucia Giurcă, locul 2 și 3 la juniori și tineret în finala A pe 100 metri spate a Naționalului de înot în bazin scurt

Prima dintre cele patru zile de competiție în ediția din acest an a tradiționalului Campionat Național de înot în bazin de 25 de metri, găzduit ca de obicei la orele toamnei de Hunedoara, a adus într-una dintre cele opt finale A ale categoriei Open, incluzându-i pe seniori dar și sportivi din categorii de vârstă inferioare, și o reprezentantă a Timișoarei, pe Lucia Giurcă, o exponentă a generației 2001, care s-a clasat a șasea ca mezină în lupta pentru senioare în proba de 100 de metri spate la feminin, obținând în schimb medaliile de argint respectiv bronz la juniori și tineret.

Lucia Giurcă, culoarul 4

Lucia Giurcă, culoarul 4

Astăzi a demarat la Hunedoara, sub egida Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, ediția din 2016 a Campionatului Național de înot în bazin scurt, programând conform obiceiului două prime reuniuni, una de serii de calificare, dimineața, și una a finalelor pentru medalii dar și ”B”, după-amiaza.

În finala feminină de 100 de metri spate a pătruns și adolescenta timișoreancă Cristina Andreea Lucia Giurcă, născută în anul 2001 și îndrumată la CSȘ1 și CSM de profesorul Ioan Bădescu, mezina probei înregistrând timpul de 1:06.01, cu care a obținut creditabilul loc 6 pe țară în finala A, pentru medalii, adjudecată de Carina Macavei, cu timpul de 1.01,42, învingătoarea din generația 1994 smulgând detașat aurul, pentru CS U Cluj. Între finaliste din generațiile 1993, 1994 – două și 1999, hunedoreanca Raluca Mera a încheiat a treia cu timpul de 1.04,68, tot ca reprezentantă a generației 2001, precum Giurcă.

Lucia Giurcă a obținut cu această performanță consemnată în finala A de concurs Open al senioarelor a treilea timp la categoria de vârstă tineret respectiv al doilea la juniori.

Înotul timișorean a avut însă două exponente în finalele de 100 metri spate la feminin, și Snejana Dușița Popov concurând în finala B, pe care a câștigat-o într-un minut, 6 secunde și două sutimi, așadar cu o sutime în urma concitadinei Giurcă, având implicit al treilea timp din ierarhia junioarelor. Popov a fost urmată pe locul 2 în finala B, cu același timp, de Sandra Miclăuș Vivoschi.

Snejana Dușița Popov, tot o înotătoare din generația 2001, a mai intrat și în finala B de 200 de metri mixt, pe care a încheiat-o cu timpul de 2.29,41, pe locul 3.

Giurcă s-a calificat în finala A Open la 100 metri spate cu timpul de 1.05,01, a treia în serii respectiv prima în ierarhia categoriilor mai mici de vârstă, iar Popov în 1.06,11, a șaptea la general respectiv a patra la tineret și juniori. Seriile s-au derulat între orele 10 și 12 iar festivitatea de deschidere a competiției a avut loc astăzi la ora 16,45.

Reuniunea finalelor de după-amiază, între orele 17 și 19, a fost inaugurată de proba de 50 de metri bras feminină, consemnând doborârea propriului record național, de la un an la altul, de către Florina Ilie, care a învins în 32 de secunde și 9 sutimi, continuând cu finalele de 50 de metri fluture a băieților.

Celelalte finale A și B ale zilei inaugurale la Naționalul de înot în bazin de 25 de metri au fost de 100 de metri spate feminin, 200 de metri spate masculin, 400 de metri liber feminin, 100 de metri liber masculin și 200 de metri mixt atât la fete cât și la băieți.

S-au disputat și două probe de ștafetă, de 4×50 de metri liber, U Cluj impunându-se la băieți cu Robert Glință, Alin Coste, Andrei Pleșa și George Rațiu, iar Steaua la fete, cu Maria și Gabriela Gîdea, Drăgoi și Ivan.

Naționalul de înot continuă cu câte două reuniuni vineri, sâmbătă și duminică.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Înot: