Toamnă cu medalii pentru Clubul de Înot Masters Timișoara

Toamna a oferit ocazia unei „recolte” bogate de medalii pentru Clubul de Înot MASTERS Timișoara. O echipă a clubului a obținut 21 locuri fruntașe la concursul de înot masters „Memorial I. Schuster”, desfășurat în perioada 21-22 octombrie, în Bazinul Olimpic (50 m, acoperit) din Reșița. La competiție, organizată de către Clubul de Înot Reșița 07, au participat sportivi reprezentând 19 cluburi din patru țări: Austria, Bulgaria, România și Ungaria. Cel mai vârstnic participant a fost Adolf Fischer (Innsbruck), născut în 1940.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, unii doar pentru recreere, alții și pentru competiție, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, șamd, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

Echipa Clubului de Înot MASTERS Timișoara participantă la concursul de înot masters din Reșița a fost formată din 6 sportivi: Ana Dragodan (grupa de vârstă 40+) – 4 aur, Marc Eichert (25+) – 2 argint, 3 bronz, Gabriela Gherman (45+) – 4 argint, Mihai Lisețchi (55+) – 4 aur, Gabriel Szabo (50+) – 1 bronz, Eleonora Tarta (55+) – 3 aur.

În total, Clubul de Înot MASTERS Timișoara a obținut 21 de medalii: 11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz, după cum urmează:

· 11 medalii de aur: Ana Dragodan – 4, Mihai Lisețchi – 4, Eleonora Tarța – 3

· 6 medalii de argint: Marc Eichert – 2, Gabriela Gherman – 4

· 4 medalii de bronz: Marc Eichert – 3, Gabriel Szabo – 1

La probele de ștafete, echipele clubului au obținut patru locuri întâi, două prin echipa feminină și două prin echipa mixtă (2 femei+2 bărbați). Cea mai activă participare la acest concurs a avut-o Marc Eichert care a participat, la 5 probe individuale câștigând tot atâtea medalii. Din Timișoara a mai participat la concurs și echipa CSM Timișoara.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara în anul 2007. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Câmpina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița.

Cei interesați, pot obține detalii pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: î[email protected]șoara.înot-masters.ro.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = opt

 


Ultimele articole din categoria Înot: