Copii, părinţi şi bunici au ocazia să înoate împreună cu ocazia Cupei Familiei la înot, un eveniment tradiţional pentru toate generaţiile, ce are loc sămbătă 13 mai de la ora 11:30 la bazinul acoperit (de 25 de metri lungime, cu 6 culoare) din Zona Circumvalaţiunii din Timişoara, având drept scop întărirea legăturilor între generaţii prin activităţi comune la bazin. Pe lângă petrecerea plăcută a timpului liber, în acelaşi timp, reuniunea de nataţie reprezintă şi o oportunitate de promovare a practicării înotului la toate vârstele, ca formă de mişcare pentru sănătate. Sub un asalt colosal în ingineria socială a „noii ordini mondiale”, familia trebuie cu atât mai mult preţuită iar cauza sa apărată cu orice preţ, şi sub forma celebrării Zilei Internaţionale a Familiilor, sărbătorită anual în 15 mai, în acest caz de o manieră activă, prin sport.
Despre Ziua Internaţională a Familiilor, la https://www.un.org/en/events/familyday/.
Iată amănuntele, conform iniţiatorilor de la Clubul de Înot Masters Timişoara.
Spre deosebire de competiţiile tradiţionale de înot, probele se desfăşoară numai pe echipe formate din membri ai aceleiaşi familii, programul evenimentului ajuns la cea de-a XI-a ediţie incluzând, printre altele: ştafetă a două generații (copil-părinte); ştafetă a unei generaţii (soţ-soţie sau frate-soră), ştafetă cu obstacole (înot pe lăţimea bazinului), etc. Iar participanţii pot utiliza orice procedeu de înot.
Prezentarea detaliată a evenimentului se găseşte la https://www.timisoara.inot-masters.ro/.
Toate echipele participante vor primi un certificat de participare. Familia care va obţine cele mai multe puncte din participări la probe va primi Cupa Familiei.
Din dorința de a oferi comunitătii locale un eveniment cât mai atractiv, și programul ediției de anul acesta include, pe lângă probele de înot, momente distractive. Pentru cei mai mici dintre participanți, organizatorii pregătesc câteva surprize dulci.
Evenimentul este organizat de către Clubul de Înot Masters Timişoara in colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara si Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş.
Clubul de Înot MASTERS Timișoara reuneşte persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță. Inițiativa promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.
Clubul de Înot MASTERS Timișoara funcționează în regim de auto-susținere financiară, costurile deplasărilor la concursuri fiind suportate de către participanți.
Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara cu speranța ca și în alte localități se vor constitui asemenea cluburi. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Campina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița, dar evenimente de înot masters sînt organizate și în alte orașe.
Cei interesați de Clubul de Înot MASTERS Timișoara pot obține detalii suplimentare pe Internet, lawww.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: contact@timișoara.înot-masters.ro.”