VIDEO. Săritură în ape naturale în premieră dintr-un balon în mișcare cu aer cald: Rhiannan Iffland în Australia

O premieră mondială stabilită de un săritor în ape naturale, de a plonja dintr-un balon în mișcare cu aer cald, multipla campioană Rhiannan Iffland sărind de la 18 metri în apele lacului de acumulare Lostock Dam din provincia australiană New South Wales, în prefațarea ediției 2021 în Red Bull Cliff Diving World Series, tradiționalele serii de sărituri în ape naturale. În care Iffland este laureată numărul 1 cu 4 triumfuri anuale până în 2019, sezonul 2020 fiind însă anulat și antrenamentele efectuându-se doar de pe platforme amplasate la 10 metri. Înaintea noii ediții, o premieră: fotografii și video…

foto: Red Bull Cliff Diving World Series 2021

De la alegerea locației la stabilirea unei ”ferestre” cu timp favorabil și o viteză a vântului inferioară limitei de 5 kilometri pe oră, peste care mișcarea balonului ar fi prea imprevizibilă pentru o săritură, totul a fost plănuit în favoarea Lostock Dam din Hunter Region, nu departe de reședința sportivei: “Am optat pentru Lostock Dam deoarece este una dintre zonele mele favorite și am ținut să vizitez un loc afectat de incendiile de vegetație.”

Balonul a fost pregătit de lansare dis de dimineață la ora 4:30 dar inițial nu s-a înălțat dat fiind curenții mai puternici de aer, în condițiile ceții de pe înălțimile din împrejurimi. Odată condițiile optime de zbor îndeplinite, balonul s-a desprins de la sol cu Iffland pe o mică platformă exterioară. Și s-a îndreptat spre locul ales pentru săritură, în dreptul căruia a coborât de la o înălțime de 40 de metri, după care Iffland s-a lansat: “A părut într-atât de ireal. Visam să am asemenea tentative în premieră mondială de când am început săriturile, acum 20 de ani… M-am antrenat pentru acest moment în ultimele câteva luni…”

Australianca în vârstă de 29 de ani este o multiplă campioană la zi în Red Bull Cliff Diving World Series, desfășurate de pe platforme amplasate la 27 de metri deasupra apelor naturale, viteza atinsă în sărituri depășind 85 de kilometri pe oră. “Când sar, fiecare metru în plus contează față de cei 16 de concurs, diferențele în înălțime și la contactul cu apa fiind evidente, ceea ce înseamnă că trebuie să-mi adaptez ca atare săritura. Așa încât pentru a efectua în premieră mondială o săritură de la 18 metri dintr-un balon în mișcare ce cu câteva secunde înainte era la 40 de metri în aer, am avut un sentiment extaziant dar și de nervozitate. Era ceea ce aveam nevoie după doar câteva sărituri competiționale anul trecut.”

Red Bull Cliff Diving World Series 2021 va începe luna viitoare în Franța, propunând 6 etape la care sunt anunțați 24 de săritori… http://www.redbullcliffidiving.com/
Red Bull Cliff Diving World Series.

Va fi cel de-al 12-lea sezon al competiției demarate în 2009…

VIDEO

 

Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 28

 


Ultimele articole din categoria Înot: