VIDEOx2. Constantin Popovici triumfă la debutul celei de-a XV-a ediţii în circuitul mondial masculin de sărituri în ape deschise, direct de pe stâncă în apele termale ale miticului lac legendar atenian, de la o înălţime aproape de 3 ori mai mare decât a probei olimpice

Sezonul 2024 al circuitului mondial de sărituri în ape deschise Red Bull Cliff Diving World Series a fost inaugurat duminică la Atena, unde multiplul laureat Constantin Popovici s-a lansat triumfător în cea de-a XV-a ediţie a secţiunii masculine a întrecerii, reuniunea din capitala Greciei fiind chiar a 99-a de la debutul circuitelor.

Românul Popovici a fost cel mai competitiv dintre cei 12 săritori aliniaţi la Atena la startul noii ediţii, plonjând de la înălţimea de 27 de metri, una aproape de 3 ori mai mare decât cea a amplasamentului platformei olimpice.

Foto: Romina Amato / Red Bull Content Pool 

După concursurile ateniene din anii 2009 şi 2011, circuitul a revenit pe tărâm elen la startul ediţiei 2024 a „seriilor” dar şi la 20 de ani de la ediţia Jocurilor Olimpice de vară din capitala Greciei, Cliff Diving World Series lansându-se în împrejurimile pitoreşti ale Lacului Vouliagmeni, cu laguna sa în formă de inimioară şi legendara întindere de apă a incantaţiilor mitice şi legendare. Ape termale în care prima săritură din seria celor 4 a fost efectuată direct de pe stânci.

Iar la Atena, în inaugurarea ediţiei 2024 din RB Cliff Diving World Series, canadianca Molly Carlson şi Constantin Popovici au cucerit locul I în cele două probe, feminină respectiv la masculin, acesta fiind cel de-al X-lea sezon al întrecerilor sexului frumos. 

Credit foto: Red Bull Cliff Diving World Series

Vicecampioană a sezonului trecut, mereu pe locul 2 în ierarhia generală din 2023, de la o etapă la alta, Molly Carlson a devansat-o în Grecia pe multipla campioană la zi Rhiannan Iffland (Australia), a doua duminică, la doar 0,10 puncte în urmă. Simone Leathead (CAN) completes the podium in Athens.

Constantin Popovici a dat lovitura în runda finală printr-o execuţie de excepţie a săriturii Back 4 Sommersaults 3 Twists, câştigătoare cu 28,45 puncte în faţa spaniolului Carlos Gimeno, urmat de James Lichtenstein din SUA, care a prins podiumul tot în runda finală.

Punctajele ocupanţilor podiumului la Atena.

Feminin

  1. Molly Carlson (Canada) – 323,85 puncte;
  2. Rhiannan Iffland (Australia) – 323,75 p;
  3. Simone Leathead (SUA) – 319,10 p.                                      

 Masculin

  1. Constantin Popovici (Romania) – 424,15 puncte.
  2. Carlos Gimeno – 495,70 p.;
  3. James Lichtenstein – 384,40 p.

Runda următoare, centenară în istoria circuitului, e programată peste Oceanul Atlantic, la Boston: cea de-a doua reuniune din 2024, cu numărul 100 de la lansarea seriilor de sărituri în ape deschise.

VIDEO 1.

VIDEO 2.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Înot: