VIDEOx2 & FOTO. Cătălin Preda triumfă la Paris în a II-a etapă din Red Bull Cliff Diving World Series 2022 cu 3 de 10 pentru un scor record la săriturile în ape deschise. Un rechin al Senei. Popovici completează podiumul

Cătălin Preda a dat lovitura în etapa secundă a ediției 2022 în circuitul mondial de sărituri în ape deschise, depășindu-l pe laureatul en titre Gary Hunt tot pe tărâm francez, precum la începerea sezonului 2021. Iar podiumul întrecerii de pe Sena a fost completat de un alt român, Constantin Popovici. Se anunță o vară promițătoare pentru duoul din Carpați. Fotografii și video de la Paris.

Sursa foto: Red Bull Cliff Diving World Series

Preda, poreclit sezonul trecut unul dintre ”rechinii români” de către multiplul campion mondial Gary Hunt, a reușit o săritură de 10 încă ”din prima”, la primul contact oficial cu… Sena, izbutind alte două sărituri răsplătite cu note mari, după care alți doi de zece, prin care a stabilit un scor record.

A fost cel mai mare total înregistrat vreodată într-o etapă din circuitul mondial. Și a fost al doilea triumf al românului în vârstă de 30 de ani în seriile turului mondial de sărituri în ape deschise, după un succes similar repurtat tot în dauna laureatului Hunt la inaugurarea sezonului 2021, tot pe tărâm francez, atunci la Saint-Raphaël, cu mențiunea că recordmanul circuitului, Gary Hunt, este un britanic adoptat de Franța. Iar Constantin Popovici a completat la Paris podiumul rundei a II-a în ediția 2022.

Care se anunță a fi cât se poate de interesantă, după ce etapa de debut era adjudecată peste Ocean de britanicul Aidan Heslop, tânăr în vârstă de 20 de ani triumfător la Boston.

După o victorie în 2021 și alte 4 clasări pe locul 3 în decursul participărilor în serii, Cătălin Preda a obținut de astă dată cea mai semnificativă victorie a sa în circuitul de sărituri în ape deschise de la înălțimea de 27 de metri.

Cvintupla campioană a seriilor Rhiannan Iffland, din Australia, s-a reabilitat după eșecul de la Boston în fața tinerei Carlson, triumfătoare în etapa inaugurală, laureata de la Antipozi, în vârstă de 30 de ani, revanșându-se deasupra apelor Senei pentru a 14-a sa victorie în ultimele 15 reuniuni!

Urmează Copenhaga la 16 iulie, capitala daneză găzduind în premieră o etapă a concursului feminin.

Rezultatele etapei a II-a în ediția 2022, la Paris

Feminin

1. Rhiannan Iffland (Australia), cu 383,15 puncte.

2. Molly Carlson (Canada) 350,70p

3. Eleanor Smart (SUA) 314,80p.

Masculin

1. Cătălin Preda (România) cu 470,50 puncte.

2. Gary Hunt (Franța) 438.05p

3. Constantin Popovici (România) 432.90p.

VIDEO

Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 45

 


Ultimele articole din categoria Înot: