VIDEOx2. Săriturile câștigătoare la Polignano a Mare ale campionilor la zi Iffland și Hunt în circuitul Red Bull Cliff Diving World Series

Demarată anul acesta în SUA și urmând a se încheia luna viitoare la Sydney, ediția 2022 a săriturilor în ape naturale deschise Red Bull Cliff Diving World Series a încheiat duminică în Italia circuitul european de 6 etape cu ocazia prnultimei reuniuni a sezonului, la Polignano a Mare, unde australianca Iffland (31 ani) a câștigat și pentru a șasea oară la rând în această vară și și-a asigurat astfel în avans păstrarea titlului mondial, al șaselea consecutiv, în vreme ce legendarul britanic naturalizat francez Gary Hunt (38 ani) a răsturnat ierarhia generală pe podium înaintea rundei finale de la Antipozi, triumfând în peninsulă doar pentru a doua oară în 7 concursuri din 2022, sub standardul său cu 9 titluri anuale în ultimele 12 campanii. Românul Cătălin Preda, al 3-lea în Italia respectiv în clasamentul general. Fotografiile, datele și clipurile video, mai jos.

 sursa foto: Red Bull Cliff Diving World Series

Rhiannan Iffland a întrecut-o în concursul peninsular pe canadianca Molly Carlson cu 18 puncte, suficient pentru a-și asigura în avans păstrarea titlului, chiar înaintea reuniunii finale, acasă, la Sydney: „Condițiile de concurs au fost de-a dreptul provocatoare. La contactul cu apa, pur și simplu n-aveai nici cea mai mică idee cât de bună a fost săritura. Dar simți o recompensă în a obține titlul în asemenea condiții, prin care trebuie să răzbați.” 

Ecuația adjudecării laurilor fiind rezolvată, iar canadianca de 23 de ani Carlson fiind sigură la rândul ei de locului secund la general în ediția 2022, mai rămâne de văzut la Antipozi în privința cursei pentru obținerea pozițiilor 3-4 în clasamentul anual, de calificare automată pentru campania 2023, în cărți fiind canadianca Jessica Macaulay, americanca Eleanor Smart și australianca Xantheia Pennisi.

La masculin, cea de-a doua victorie din 2022 a lui Gary Hunt asigură în Australia unul dintre cele strânse finaluri de sezon din circuitul mondial de sărituri în ape deschise, dat fiind cele doar 34 de puncte avans cu care veteranul a urcat pe primul loc la general după triumful italian, în fața britanicului Aidan Heslop, românului Cătălin Preda și ucraineanului Oleksiy Prygorov.

Mai jos, fotografii, ierarhiile pe podium ale etapei italiene a circuitului și clipurile video cu săriturile câștigătoare

Rezultate

Etapa 7, Polignano a Mare / Italia

Podiumul feminin

1. Rhiannan Iffland / Australia… 354.30 puncte

2. Molly Carlson / Canada 336.70p

3. Jessica Macaulay / Canada 334p.

Masculin

1. Gary Hunt / britanic cu cetățenie franceză… 439.95 puncte

2. Aidan Heslop / Regatul Unit 435.8p

3. Cătălin Preda / România 427.2p.

Clasamente generale la zi după 7 etape din 8 în ediția 2022

Feminin

1. Rhiannan Iffland / Australia, cu 1.360 puncte, câștigătoare în avans a ediției 2022, păstrându-și titlul

2. Molly Carlson / Canada 1.110p

3. Jessica Macaulay / Canada 744p.

Masculin

1. Gary Hunt / Franța 1.040 puncte

2. Aidan Heslop / Regatul Unit 1.006p

3. Cătălin Preda / România 1.000p.

Video 1 – săritura de locul I a australiencei Iffland

Video 2 – săritura câștigătoare a lui Gary Hunt în Italia

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× patru = 36

 


Ultimele articole din categoria Înot: