Ziua 2. Lucia Giurcă, locul 2 în finala B la Open pe 50m fluture. Clasări pe podiumul național juvenil pentru Vaipan, Călin și Giurcă

Înotul timișorean n-a mai avut vreun calificat în finalele A ale celei de-a patra reuniuni a Campionatului Național FRNPM în bazin scurt de la Hunedoara, desfășurată vineri după-amiază în ziua a doua a competiției pe țară pentru seniori, tineret și juniori, dar s-a infiltrat în schimb în finalele B a trei dintre probe, de fiecare dată cu câte 2 sportivi, care și-au apropiat bune clasări și chiar pe podium în ierarhiile rezervate strict juniorilor implicați în concurs culoar lângă culoar la Open, cu cei mai experimentați dintre seniori.

Locuri 2 și 3 în clasamentul juniorilor, întocmit pentru fetele de 14-15 ani și băieții de 15-16 ani, au obținut 2 adolescenți de pe Bega redirecționați în finala B a concursului Open din proba de 50 de metri bras masculin. Astfel, Radu Vaipan, născut în anul 2000, de la CSȘ1 Timișoara, a obținut locul 5 în finala B la 50 de metri bras masculin cu timpul de 31,04 secunde, ceea ce i-a atras o urcare pe podium strict între juniorii din concurs. Vaipan a fost urmat pe poziția imediat următoare de Rareș Mihai Călin (n. 2000; CS Aquasport Timișoara), cu timpul de 31,15, al șaselea în finala B dar și al treilea în clasamentul juniorilor.

Lucia Giurcă și antrenorul Bădescu

Lucia Giurcă și antrenorul Bădescu

 

Locuri 3 și 4 la juniori au obținut două înotătoare de pe Bega ajunse tot în finala B a concursului de Open pe 50 de metri în stilul fluture, Cristina Lucia Giurcă (2001; CSM Timișoara) cu timpul de 29,71 secunde, a doua în finala B, iar cu timpul de 29 de secunde și 81 de sutimi Snejana Dușița Popov, colega sa de generație de la CSȘ1, a treia pe același palier valoric.

Locuri 4 și 5 în clasamentul junioarelor pentru aceleași poziții acontate și în finala B de Open a probei feminine de 200 de metri spate în cazul Carinei Notingher (n. 2002; CSȘ1 Timișoara), în 2:27,91, și Snejanei Dușița Popov, prezentă într-o a doua finală B a zilei și cronometrată cu timpul de 2:28,31.

Naționalul de natație în bazin de 25 de metri de la Hunedoara continuă cu a doua sa jumătate, câte două reuniuni pe zi sâmbătă și duminică, finalele pentru medalii și B fiind programate de fiecare dată după-amiaza.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Înot: