„DKMT Judo Camp” 2018, stagiu de pregătire la Buziaş cu 120 de sportivi din două țări: FOTO

Cel mai extins stagiu de pregătire de judo din regiunea Dunăre – Criş – Mureş – Tisa pentru sportivi între 9 și 14 ani, 120 de la 11 cluburi, dintre care două din Ungaria și 9 din România, și anume din Arad, Lugoj și Timişoara, s-a desfăşurat între 1 și 4 noiembrie la Buziaș, fiind al treilea stagiu de pregătire organizat în vestul ţării, de către cluburile de judo ACS Pro-Motrica şi ACS Sentoki din Timişoara.

Cele două cluburi timişorene organizatoare, ACS Pro-Motrica şi ACS Sentoki, reunesc împreună un număr de 80 de judoka între 4 și 17 ani și îşi propun să formeze copii cu caractere puternice, principii şi valori pe care acest sport, judo, le poate transmite.

Stagiul de pregătire a pus accentul pe aplicarea tehnicilor şi tacticilor de judo în regim de competiţie. Următorul eveniment similar va fi organizat în luna mai şi va fi un stagiu de pregătire în vederea participării la Campionatele Naţionale de Judo.

Ineditul şi unicitatea acestui stagiu au fost conferite de cele două elemente ale organizării. Astfel, toţi sportivii şi antrenorii au fost cazaţi în sala de sport din Buziaş, unde au dormit pe saltele de judo, cu saci de dormit, în condiţii impecabile de confort şi igienă, iar participarea tuturor sportivilor a fost gratuită.

Toţi judoka participanţi au acumulat o experienţă deosebită în vederea felului şi abordării luptei pe tatami. Fiecare antrenament din cele 4 zile de stagiu poate fi echivalat cu un concurs internaţional, ceea ce este o valoare deosebită pentru sportivii de această vârstă”, a declarat organizatorul acestui eveniment, profesorul Ion Emilian Mircea, preşedinte al clubului timişorean de judo ASC Pro-Motrica.

Toate acestea nu ar fi fost posibile mai ales fără implicarea financiară şi morală a părinților sportivilor din cluburile organizatoare și fără implicarea gazdelor, Sorin Munteanu, primar al orașului Buziaș, și Florin Bătrânu, director sportiv al sălii ”Victoria” din localitate.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Judo, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Judo: