Team Phoenix câștigă la Moșnița Nouă pentru România ”European Champion Club Cup U15”, campioana olimpică Alina Dumitru devine vicepreședinte de onoare al ACS Judo Phoenix Timișoara

16 judoka românce au învins vizitatoare din Germania și Ungaria, ca apoi să câștige finala contra sârboaicelor în ediția inaugurală a ”European Champion Club Cup U15”, concurs organizat sâmbătă de ACS Judo Phoenix Timișoara în Sala Polivalentă din Moșnița Nouă, împreună cu Primăria și Consiliul Local Moșnița Nouă. Team Phoenix a luptat sub tricolorul României și a încheiat întrecerea pe locul 1, urmat de echipele din Serbia, Germania și Ungaria. Iar Alina Dumitru, campioana olimpică de la Beijing, a primit titlul de vicepreședinte de onoare al ACS Judo Phoenix Timișoara, club care a organizat turneul pentru sportive sub 15 ani.

Team Phoenix a fost alcătuită din Veronica Oltean, Brianna Sperlea, Daliana Popescu, Anamaria Preda, Maria Oană, Mirela Cojocariu, Alexandra Boroș, Lavinia Bălan, Carolina Szabó, Amelia Paven, Alexia Birtu, Anamaria Tuduce, Georgia Oană, Kriszta Orosz, Roxana Mărgarit, Diana Banu și Timea Vlad.

„European Champion Club Cup este adresat sportivilor sub 15 ani, aspect deosebit de important, pentru că aceasta este vârsta la care mulți renunță la judo. Și eu am avut la sală copii la vârsta asta și nu am avut cum să-i țin. Eu m-am apucat de judo la 12 ani, dar abia peste doi ani am început să înțeleg judo-ul. Un cantonament efectuat la Băile Herculane mi-a schimbat viața, după acel moment au început să apară și rezultatele” s-a destăinuit campioana olimpică Alina Dumitru, cea care în prezent este antrenor la CSA Steaua București.  

Diploma și medalia personalizată, realizată de sculptorul Bogdan Nueleanu, a fost înmânată de Laurențiu Jurcă – foto dreapta jos, cu Alina Dumitru, președintele clubului bănățean la conferința de presă premergătoare turneului European Champion Club Cup U15.

“Mulțumesc frumos campioanei noastre olimpice Alina Dumitru că a crezut în noi, în acest proiect! Prezența ei, cu o zi înainte de competiție, la antrenamentul fetelor și încurajările transmise, le-a dat încredere și o atitudine de învingătoare. Mulțumesc frumos întregii echipe pentru toate eforturile depuse împreuna, antrenorului Sebastian Rus, secretariatului competiție Cristina Szabo, Beatrice Mercado și Asociația Junior Sport, oficialităților prezente la competiție, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș și Florin Bucur, primarul din Moșnița Nouă, localitatea care a găzduit concursul, în frumoasa sală polivalentă. Tot respectul și față de sponsori, mai ales pentru Sorin Supuran și Eugen Supuran, oameni care au fost nelipsiți de lângă tatami, admirând fiecare luptă. Nu în ultimul rând mulțumim frumos tuturor părinților și întregii familii Judo Phoenix pentru implicarea lor în acest proiect” a declarat Laurențiu Jurcă, președintele clubului ACS Judo Phoenix Timișoara.

Echipa câștigătoare a fost răsplătită cu un premiu de 1000 de euro, cei de pe locul secund cu 700 de euro, în timp ce cluburile de pe locurile 3-4 s-au ales cu câte 400 de euro. Partenerii evenimentului: Maracana România, Glissando, Glissando Garden, Imobiliare.ro, Printopia, Pediatric.ro, BKD Electric, Asociația Născut pentru Sport și HDV Studio.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Judo, Sport juvenil și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Judo: