Campionatul Mondial de canoe maraton masters, sub egida ICF, luni și marți în Argeș pe Bascov-Budeasa, pe grupe de vârstă de la 35-39 ani la 75-79

”2021 ICF Masters Canoe Marathon World Championships”, conform denumirii oficiale a competiției sub egida Federației Internaționale de Canoe, cu sediul la Lausanne, va avea loc luni și marți pe lacul Bascov-Budeasa, lângă Pitești, luciu al apei găzduind în ultimii ani numeroase întreceri interne și internaționale. De astă dată e vorba despre un concurs de rang mondial, rezervat categoriei Masters la canoe maraton.

Federația Română de Kaiac-Canoe a mai avut ocazia de a găzdui competiții de anvergură pe apele lacului de acumulare Bascov-Budeasa, precum de exemplu ”Mondialul” de seniori, U23 și juniori, iar începutul săptămânii viitoare aduce în Argeș o nouă întrecere pe plan mondial.

Campionatul Mondial de canoe maraton rezervat categoriei Masters va programa în Argeș nu mai puțin de 60 de probe începând de luni dimineață, probe de simplu și de dublu atât în kaiac cât și la canoe, pe grupe de vârstă a câte 5 ani, de la 35 de ani în sus, până la categoria sportivilor amatori veterani cei mai în etate, 75-79 de ani. Există însă și probe de mixt la simplu și dublu, în cupluri bărbat – femeie, pentru toate vârstele de la 35 de ani în sus, cu care va fi completat totalul celor 60 de întreceri din program, dintre care 48 de probe  luni și 12 marți.

Ioan Bîrlădeanu, președinte al FRKC, a semnalat în prefațarea întrecerii că ramura de ”Canoe Maraton este una dintre disciplinele Federației Internaționale de Canoe pe care încercăm să o dezvoltăm în România și suntem bucuroși că Federația Română de Kaiac-Canoe are oportunitatea de a găzdui un eveniment de o asemenea importanță”. 

Detalii adiționale pe portalul forului internațional, canoeicf.com, dar și pe cel al federației române de profil, kaiac.ro.

 

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 3

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: