CS Nautic Banat completează o primăvară fructuoasă cu organizarea pe Bega a „Cupei Copiilor” la baza Constructorul

Clubul Sportiv Nautic Banat Timişoara n-a avut deloc vânt din spate în ultima jumătate de an, de când cu reamenajarea malului sudic al Begăi în dreptul UPT, ceea ce ducea şi la dezrădăcinarea grupării de kaiac-canoe din „apele teritoriale” în care îşi avea de ani buni ancora, dar, în ciuda turbulenţelor cu care s-a confruntat, a vâslit cu atât mai vârtos şi cu spor la lansarea în noul sezon, atât pe plan local, cât şi la primele întreceri naţionale din 2024, de la Bascov, respectiv peste hotare. Iar în completare, în anticiparea Zilei Copilului, CS Nautic Banat a pregătit un eveniment dedicat acestora, cu acces liber la baza Constructorul de pe Splaiul Tudor Vladimirescu 16.

Mai jos, toate rezultatele înregistrate de CS Nautic Banat în cursul primăverii.

CS Nautic Banat organiza mai întâi în noul an „Memorialul Ioana & Ştefan Heder” la kaiac, ţinut la începerea primăverii pe distanţa de 500 de metri, la categoriile de copii, juniori III, juniori II şi juniori I, fete, băieţi şi master masculin, cu participarea CSN Hunedoara, Timişul Şag, West Sport Arad, CSŞ Gloria Arad, CSŞ1 Timişoara şi, bineînţeles, a propriilor sportivi.

Iar spre deosebire de concursurile derulate până în 2023, acesta s-a desfăşurat în aval, după cotul spre sud-vest al canalului Bega, la începutul porţiunii acestuia spre zona gării, unde CS Nautic Banat caută a regăsi apele limpezi de altădată, acum în dreptul Splaiului Tudor Vladimirescu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iar apoi, luna trecută, timişorenii de la Nautic Banat s-au aliniat la startul Regatei Borca, la Beograd, în Serbia, izbutind chiar şi o clasare pe prima treaptă a podiumului, locul I cu dublul fetelor pe 500 de metri, la categoria copii (MK2), în componenţa Maria Burfă – Alexandra Iscru, Maria bisând cu un loc 2 la simplu (MK1 F copii), iar tot pe 2 şi George Hanţig între băieţi. Ca alte rezultate: locul 5 la MK1 F copii pentru Alexandra Iscru şi locul 7 la MK2 B copii prin fraţii George şi Ionuţ Hanţig. Mai jos, clişee cu copiii Timişoarei şi în capitala ţării vecine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Memorialul Zeno Lache” s-a ţinut pe distanţa de 200 de metri la categoriile de copii, juniori III, juniori II şi juniori I – tot la fete, băieţi şi master băieţi la kaiac, SUP şi bărci dragon Open, cu participarea celor de la BSK Borca (Serbia), CSM Alba Iulia, Timişul Şag, West Sport Arad, CSŞ1 Timişoara şi a propriilor kaiacişti.