CSS1, 38 medalii la Naţional şi Şcolare, Şalău titular pentru Euro

Excelentă recoltă a secţiei de kaiak-canoe de la CSS1 Timişoara la cele două competiţii naţionale derulate vreme de 4 zile, începînd de joi, pe lacul Bascov-Budeasa, de lîngă Piteşti. Iar cireaşa pe tort a fost aşezată de Alexandru Şalău, care, în cadrul Regatei Internaţionale de seniori disputate cu aceiaşi ocazie, sîmbătă după-amiază, şi la care au participat inclusiv sportivi din Mexic şi Cuba, s-a clasat pe locul 3, ceea ce, „pentru o întrecere internaţională de seniori, să te situezi pe podium ca junior este o performanţă foarte bună”, după cum a punctat Zeno Lache, preşedintele secţiei de kaiak-canoe la CSS1, adăugînd că „am aliniat 31 de sportivi şi toţi cei care au participat, absolut toţi, au revenit la Timişoara cu cel puţin cîte o medalie”.

Aşadar întregul lot bănăţean de kaiakişti şi canoişti, cu juniori cu vîrste cuprinse între 12 şi 18 ani, s-a perindat pe podium la Naţionale: „Spre bucuria noastră, rezultatele sunt foarte bune. La Naţionalul de juniori am obţinut 17 medalii iar la Şcolare 21 de medalii şi poate nu ar fi cel mai important numărul lor, cît faptul că sportivii se pregătesc foarte bine, iar în cazul lui Alexandru Şalău, este titular al lotului de juniori al României, care ne va reprezenta la Campionatul European de juniori ce va avea loc în 12-15 iulie în Portugalia. Alexandru Şalău a devenit dublu campion naţional de canoe, în probele pe 4.000 şi 1.000 de metri, şi a obţinut un titlu de vicecampion în proba de viteză, pe 200 metri, iar apoi a cîştigat şi ambele probe la Şcolare, pe 1.000 şi 500 de metri”, a continuat Zeno Lache.

Profesorul Lache în faţa podiumului de premiere cu Alexandru Şalău medaliat, de la CSS1 Timişoara, la naţionalul de primăvară pentru juniori, de pe Bascov-Budeasa

Cele două competiţii de la finele săptămînii trecute au fost Campionatul Naţional de primăvară pentru juniori, la care au participat peste 30 de cluburi din ţară, urmat de Campionatul Naţional al Cluburilor Sportive Şcolare, continuat de sîmbătă după-amiază, şi în care CSS1 Timişoara s-a clasat pe locul secund în întrecerea echipelor, după cei din Orşova şi înaintea celor din Turnu Măgurele, dintr-un total de 13 formaţii la start. Iar între cele două întreceri naţionale juvenile s-a intercalat „Regata Bascov”, internaţională, pentru seniori, cu un număr limitat de participanţi şi programînd doar finale, concurs în care timişoreanul Şalău a urcat pe podium.

Laurenţiu Pop şi Denisa Lungu sunt alţi componenţi ai CSS1 Timişoara cooptaţi în lotul naţional de juniori şi care au cîştigat medalii pe lacul Bascov-Budeasa, dintre sportivii bănăţeni medaliaţi în week-end şi care sunt parte a centrului naţional de pregătire pentru juniori II mai fiind George Şeica, Ramona Zăbală şi Răzvan Dănciulescu, care se pregătesc în Timişoara.

Totodată, Cosmin Vieru şi Bogdan Ene, ca şi cadeţi, juniori III, au cîştigat autoritar la prima lor participare la dublu, remarcîndu-se şi triumful lui Ionuţ Povăliceanu la kaiak simplu. „Ne aşteptam să obţină medalii dar nu neapărat de aur şi atît de clar”, a mai spus profesorul Lache. Naţionalul de primăvară pentru juniori a prilejuit întreceri de fond pe 3.000 metri pentru juniori II şi cadeţi respectiv de 4.000 metri pentru juniori I, urmate de cele pe 500 şi 200 metri la fete, respectiv 1.000 metri şi 200 metri, de viteză.

Bunele rezultate ale timişorenilor în Argeş au fost obţinute după ce 14 dintre cei mai mari şi valoroşi juniori ai secţiei îşi testau forţele tot acolo, cu 3 săptămîni înainte, cu ocazia Campionatului Naţional de primăvară pentru seniori: „Ne-am prezentat la start ca o modalitate de pregătire şi verificare, orientativ, pentru a vedea valoareea noastră la început de sezon, în ideea că la competiţie mai vin şi alte cluburi cu juniori. Am făcut unele modificări, am tras concluziile necesare şi am atacat competiţia de juniori”.

Pentru timişoreni urmează un stagiu de pregătire şi, în funcţie de posibilităţi, participarea la regate de pregătire la Orşova şi Hunedoara, în vederea alinerii la Campionatul Naţional de Seniori, care „în acest an va avea loc un pic mai devreme, datele au fost de două ori modificate, pentru a concorda cu Olimpiada de Vară”, şi anume în 31 iulie – 2 august. Bogdan Mara, de loc din Urseni, ex-component al CSS1 Timişoara, şi-a cîştigat anul trecut la Mondialul de la Szeged locul la J.O. de vară londoneze, în proba de kaiak dublu, pe 200 de metri, în echipaj cu Ionuţ Mitrea, de la Dinamo, unde este acum legitimat.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: