CSŞ1 Timişoara: 7 medalii, a doua pe echipe la Cupa României

CSŞ1 Timişoara a încheiat foarte bine un remarcabil sezon în kaiak-canoe, obţinînd locul 2 în întrecerea pe echipe a competiţiei cădere de cortină peste 2012, „Cupa României” la juniori, cu un total de 7 medalii, în condiţiile în care destui dintre tinerii aliniaţi de secţia de profil a clubului din Circumvalaţiunii sunt încă la categoria Cadeţi iar întrecerea a fost Open, pentru toate grupele de vîrstă ale sistemului juvenil (J1, J2, J3).

Lacul Bascov-Budeasa, în Argeş, a reunit aşadar cele circa 150 speranţe în kaiak-canoeul românesc, triumfînd Liceul Teoretic Traian Lalaescu Orşova, cu timişorenii pe 2 iar CSS Turnu Măgurele pe 3, dintr-un total de 18 grupări participante. „A fost un concurs destul de puternic, cum este de regulă, şi în care ne-am testat juniorii în aproape toate probele, în 9 din 11. N-am concurat la canoe doi şi canoe 4”, ne-a explicat profesorul Zeno Lache, şef de secţie kaiak-canoe la CSŞ1.

„Avînd în vedere că am participat cu 15 copii la <Cupa României>, care reuneşte toate categoriile de juniori, totul pînă la vîrsta de 18 ani, fără deosebire între grupele de vîrstă, şi rezultatele au fost ceva mai puţine decît la Naţional, dar şi probele au fost mai puţine. Ne-a interesat în primul rînd să-i verificăm pe sportivii convocaţi la lotul naţional, care este nivelul actual de pregătire pentru cei care rămîn la juniori, şi anume Vlad Praja, Lungu Denisa şi Adriana Katona, şi care continuă acum la Bascov, în pregătire centralizată. În al doilea rînd, chiar dacă n-au luat medalii, Cosmin Vieru, Ionuţ Povăliceanu şi Bogdan Ene, campioni naţionali de cadeţi, la 12-14 ani, concurînd cu sportivi şi pînă la 18 ani, şi era de aşteptat să nu obţină în aceste condiţii medalii, au avut bune evoluţii şi am încercat şi noi echipaje de kaiak 2 şi K4. Iar la anul, trecînd în altă categorie, sperăm ca şi ei să ia medalie. S-a confirmat însă, au concurat destul de bine, iar la anul vom vedea la concret”, ne-a explicat antrenorul Lache.

Zeno Lache (stînga), pe treapta a doua a podiumului, în fruntea secţiei de kaiak-canoe a CSS1 Timişoara, ocupantă a locului 2 din 18 cluburi la Cupa României pentru juniori (octombrie 2012, pe Bascov)

Dar iată poziţiile individuale pe podium ce au apropiat clubului timişorean locul 2 pe echipe…

La canoe (C1), Alexandru Şalău a ocupat locul 2 în proba de 1.000 metri, iar în încercarea pe 200 metri s-a clasat al 3-lea.

Adriana Katona a obţinut la rîndul ei locul 2, iar Loredana Curcan trei, tot la canoe (C1), pe 500 metri. Adriana Katona a cucerit totodată locul 2 şi pe distanţa de 200 metri a probei de C1.

În fine, alte două locuri 3, obţinute de echipaje feminine, şi anume în kaiakul de patru (K4), pe 500 de metri, prin Lăcămioara Rus, Ligia Ioniţă, Denisa Lungu şi Sandra Hîrşan, respectiv la canoe (C2), pe aceeaşi distanţă de 500 metri, prin Loredana Curcan şi Suzana Cuciuc.

Juniorii timişoreni se aliniau, în week-endul precedent, şi la „Regata Baia Mare”, ca pregătire a „Cupei României”, rămânând de văzut dacă vor mai evolua într-un ultim concurs, pe 20 octombrie, pe Dunăre, la Orşova, în funcţie de resursele organizatorice ale gazdei LTTL.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = sapte

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: