CSŞ1 Timişoara cîştigă la Arad, pe Mureş, Memorialul Tică Cioară

CSŞ 1 Timişoara a cîştigat aproape toate probele tradiţionalei regate juvenile de kaiak-canoe „Memorialul Tică Cioară”, găzduită de arădeni în septembrie, pe Mureş, cucerind locul I pe echipe, dar, după cum explică profesorul Zeno Lache, şeful secţiei la CSŞ1 şi antrenor al juniorilor de pe Bega, concursul este mai degrabă o testare pentru Cupa României, ce bate la uşă…

Pe Mureş s-a tras pe distanţe de 500 şi 200 de metri

„A fost un concurs reuşit, în care am cîştigat aproape toate probele, doar vreo 3-4 ne-au scăpat, dar în care mai degrabă ne-am concentrat să alcătuim şi încercăm noi formule de echipă, în vederea competiţiei oficiale din 3-5 octombrie, Cupa României. Practic am testat potenţialul echipei, mai ales că juniorii erau de 3 săptămîni în vacanţă, după Campionatul Naţional. În mare au vîslit mulţumitor, iar acum să vedem cît vom reuşi în cele două săptămîni rămase, să-i repunem un pic pe roate, la forma din timpul campionatului, pentru a vedea la Cupa României rezultate cît mai bune. O serie de juniori nu vor mai participa, dintre cei care la anul încheie junioratul şi nu vor mai concura pentru clubul nostru, iar de aceea încercăm să ne prezentăm cu linia a doua să-i zic aşa, şi pentru a le vedea potenţialul lor în perspectiva anului viitor”, ne-a explicat profesorul Lache.

CSŞ1 a aliniat 20 de kaiakişti şi canoişti juniori iar majoritatea au obţinut locul I, „dar unde am înscris două sau trei echipe în aceeaşi probă, am luat şi locurile 2 şi 3. Însă concursul de pe Mureş nu este neapărat şi cel mai edificator, pentru că e apă curgătoare, acum şi foarte mic, cu locuri unde s-au mai şi lovit de nisip din această cauză, iar ai noştri ştiau mai puţin aceste bancuri”, după cum a mai specificat Zeno Lache.

Alexandru Şalău, pe prima treaptă a podiumului

La locul I pe echipe au contribuit printre alţii consacraţii Şalău, Povăliceanu, Ene sau Praja dintre juniori respectiv junioarele Katona, Lungu, Ioniţă ori Curcan. Au mai concurat 3 cluburi din Arad, respectiv din Caracal, Satu Mare şi Hunedoara, în vreme ce băimărenii au renunţat în ultima clipă, din motive financiare.

CSŞ1 va deplasa 15 juniori la Piteşti, pe Bascov-Budeasa, pînă atunci mai concurînd pe 28-29 septembrie la Regata Baia Mare, „cu ideea de a face ultimele retuşuri”. Ulterior, Cupa României va închide calendarul pe 2012.

„Din cauza lipsei banilor, mai multe cluburi nu au putut onora acest concurs. Până la urmă au fost prezente cinci cluburi iar întrecerea a fost foarte utilă în vederea Cupei României, unde sperăm să putem participa şi noi”, a spus din partea arădenilor antrenorul Gorbe Laszlo, de la gazde excelînd Mihai Ogîgău şi Clara Borda. 

Aradul a mai organizat în paralel, în week-end, şi Cupa West, la categoria Masters şi Dragon Boat.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 8

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: