Darius Zaharia, locul I la juniori 2 pe 1.000 de metri în ”Cupa Novi Sad”. CS Nautic Banat Timișoara, alte 7 locuri 3 în Serbia: FOTO

Participare timișoreană pe ape în capitala Vojvodinei, onorarea invitațiilor pe bază de reciprocitate fiind la ea acasă între cluburile cu ambarcațiuni de kaiac-canoe din cele două orașe înfrățite, Novi Sad și capitala Banatului. De astă dată a venit rândul românilor să concureze în orașul sârbesc de pe malurile Dunării și canalului Tisa-Dunăre, cu ocazia unei noi ediții a ”Cupei Novi Sad” la kaiac-canoe, în cadrul căreia cei de la Clubul Sportiv Nautic Banat Timișoara au câștigat prin Darius Zaharia locul I în proba de simplu a juniorilor II pe 1.000 de metri. În plus, încă șapte clasări pe podium pentru cei de pe Bega, în întreceri de simplu, dublu și patru…     

Prezență bănățeană la start în țara vecină, în cadrul tradiționalelor participări în reciprocitate la concursuri pe apele canalului Bega dar și în Vojvodina. Unde, în organizarea Kajak Kanu Klub Liman Novi Sad, timișorenii de la CS Nautic Banat au obținut un loc I în ”Cupa Novi Sad”, în proba de kaiac simplu masculin a juniorilor II, pe distanța de 1.000 de metri, triumfător fiind Darius Zaharia, medaliat în acest an și pe plan intern în prima competiție majoră autohtonă din calendarul pe 2019 al federației de profil, Campionatul Național de Primăvară.

Iar ieșirile peste graniță sunt la fel de benefice, sârbii având la rândul lor o lungă tradiție de succes în sportul pe ape, completată de dată recentă, în această a doua jumătate a deceniului în curs, cu medalii cucerite la competiții oficiale continentale, mondiale și chiar la ediția din 2016 a Jocurilor Olimpice de vară, la Rio de Janeiro.

Bucuria participării și experiența de concurs au fost îngemănate la Novi Sad cu satisfacția obținerii și altor medalii, grație mai multor clasări pe locul 3, șapte la număr.

Iată și enumerarea probelor în care timișorenii au încheiat între primii trei…

– Kaiac simplu masculin (B) juniori II, pe 200 de metri, același Darius Zaharia

 K2F Jun. 200 m – echipajul Kassandra Firu și Diana Hațegan

 K4B Jun. II 200 m – echipajul Darius Zaharia – Ionut Blajovan – Andrei Pauleț – Samuel Doboș

 K1F Sen. 200 m – Iuliana Mihoc

 K1F Sen. 2.000 m – Iuliana Mihoc

 K2F Sen. 200 m – Iuliana Mihoc și Kassandra Firu

 K4F Sen. 200 m – Iuliana Mihoc – Kassandra Firu – Ana Maria Mehno și Diana Hațegan.

CS Nautic Banat a bifat și două clasări pe locul 4 la Novi Sad, în probele de K1F – Cadeți pe 1.000 de metri, prin Diana Spătaru, respectiv la K2F – Cadeți pe 200 de metri, prin Diana Spătaru și Alexia Pop.

 

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 7 = zece

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: