Darius Zaharia (Nautic Banat) dublu campion național, cadetele de la CSȘ1 Timișoara, locul 1 pe 2.000 metri în kaiacul de 4. Gabriel Făget, locuri 2 și 3 pe Bascov

Două grupări timișorene au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere la ediția din acest an a Campionatului Național de kaiac canoe rezervat juniorilor și cadeților, găzduită sub egida FRKC pe lacul Bascov. Darius Zaharia a triumfat chiar în două finale A pentru CS Nautic Banat iar CSȘ1 s-a impus prin echipajul de 4 al cadetelor.

Bascovul a fost gazdă la încheierea lunii iulie a Campionatului Mondial de canoe sprint pentru juniori și sub 23 de ani iar prima decadă a lunii august a adus pe aceleași ape o competiție internă de tradiție, tot din calendarul juvenil.

Timișoara a aliniat la start mai mulți aspiranți iar dintre echipajele celor de la Clubul Sportiv Școlar numărul 1 a triumfat cel de kaiac patru, în proba pe 2.000 de metri rezervată cadetelor, câștigătoare ale finalei A și campioane naționale în componența Gyenics Alexandra, Paula și Andreea Duna respectiv Ionela Strat.

Tot de la CSȘ1 Timișoara, însă în întreceri de simplu, a urcat pe podium Gabriel Făget, al doilea pe 1.000 de metri în concursul juniorilor 1 dar și al treilea la aceeași categorie de vârstă în competiția de kaiac a băieților.

Iar un simplist de la CS Nautic Banat Timișoara a reușit în cadrul competiției din județul Argeș chiar performanța de a deveni dublu campion național tot în probe de kaiac, Darius Zaharia, pregătit de profesoara Codruța Șofron, învingând în finalele băieților atât pe distanța de 1.000 de metri cât și pe cea de 2.000 de metri.

 

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: