George Seica ia titlul naţional la kaiac pentru CSS1 Timişoara

Din trei curse în care s-a aliniat în prima zi a Campionatului Naţional de juniori viteză de pe locul Bascov-Budeasa, lângă Piteşti, CSS1 Timişoara a obţinut două medalii, una de aur şi alta de bronz. Sâmbăta a fost rezervată juniorilor III, cadeţi, iar în proba de Kaiac 1, simplu băieţi, pe distanţa de 2000 metri, George Seica a obţinut o medalie de aur.

„Era o medalie aşteptată, însă nu neapărat de aur. În primăvară George s-a clasat pe locul III şi ne aşteptam să se claseze din nou pe podium dar este o surpriză plăcută câştigarea cursei, şi de o manieră categorică. Este un câştig pentru el! George a început să practice kaiac în toamna lui 2010 şi este născut în 1997, în vârstă de 14 ani. A învins cu un avans în jur de 50 metri”, a povestit Zeno Lache, şef de catedră în cadrul secţiei de kaiac-canoe a CSS1 Timişoara. Seica, junior care a triumfat în dauna a 23 adversari, s-a aflat în pregătirea competiţiei de la Bascov-Budeasa în cantonament la Snagov, sub timona profesorului Lache.

O altă clasare pe podium a obţinut CSS1 Timişoara în proba de kaiac 4, K4, smulgând medalii de bronz tot pe 2.000 metri prin echipajul format din Ali Tekin, Rusalin Povăliceanu, Paul Morar şi Andrei Gavaz. Cel de-al treilea echipaj timişorean la juniori III, şi anume kaiac 4, K4 fete, s-a clasat pe locul 4.

Întrecerile continuă duminică şi luni, la juniorii II şi I, iar apoi, după o zi şi jumătate de pauză, mai urmează două zile de concursuri de simplu, ca şi criteriu de selecţie pentru naţionalele de juniori. „Se trage în ambarcaţiuni de simplu, iar în general primii 10 sunt selecţionaţi. Cam cine întră în prima finală, de 9 sportivi, de regulă ajunge în loturile naţionale, la juniori II respectiv juniori I”, a explicat profesorul Lache.

CSS1 Timişoara aliniază 35 de participanţi la Campionatul Naţional de juniori viteză, unii dintre ei concurând apoi în cadrul selecţiei pentru naţionalele de juniori şi la Campionatul Naţional şcolar.

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: