Kaiak-canoe în aprilie nu doar pe Bega, ci şi pe Timiş

Nu doar CSS1 Timişoara şi canalul Bega vor fi amfitrioni în această primăvară a competiţiilor de kaiak-canoe, în sezonul care debutează conform tradiţiei cu întrecerea dotată cu trofeul „Cupa Timişoara”, ci şi secţia de profil înfiinţată la C.S. Timişul Şag, care va găzdui pe apele râului Timiş concursul cu acelaşi nume. O zi mai apoi se va derula şi „Memorialul Ştefan Heder”, toate în perioada 08 – 10 aprilie.

Să înceapă sezonul! Profesorul Zeno Lache, preşedinte al secţiei de kaiak-canoe a CSS1, la hangarul cu ponton al clubului, de pe malul sudic al Begăi

Pentru vâslaşii pe apele canalului Bega, brusca schimbare a vremii n-a însemnat mare lucru. „Ne-am antrenat şi am ieşit pe apă şi cât a fost frig, iernatec, pentru că primele întreceri nu suferă amânare. Este parte a vieţii de kaiacist şi nu ai de ales, iarna triindu-se personalul. Unii mai renunţă”, a confirmat profesorul Zeno Lache, preşedinte al secţiei de kaiak-canoe la CSS1, faptul că juniorii timişoreni au vâslit mai mereu după revenirea din cantonamentul hibernal din ianuarie în Munţii Semenic.

Concursurile „Cupa Timişoara” şi noua „Cupa Timişul Şag” sunt organizate pentru ridicarea măiestriei sportive a participanţilor la început de sezon competiţional şi pentru popularizarea acestui sport atât în oraşul cât şi în judeţul nostru, totodată dorindu-se atragerea unui număr cât mai mare de tineri practicanţi şi nu numai.

Vor participa C.S.S. Voinţa  Arad, U.T. Arad, Simared  Baia-Mare, C.S.S. Craiova, C.S.S. Călăraşi, C.S.M. Călăraşi, C.S.S. Caracal, Sportul Studenţesc Bucureşti, C.S.T.A. Bucureşti, Constructorul Hunedoara, C.S.S.L.T.L. Orşova, C.S.M. Piteşti, Unio  Satu-Mare, C.S.S. Turnu Măgurele, A.S. Timişul Sag şi C.S.S1 Timişoara. Şedinţa tehnică va avea loc la baza sportivă de kaiac-canoe a CSS1, situată pe bulevardul Vasile Pârvan 5 în data de 08 aprilie, la ora 10.00, iar întrecerea propriu-zisă dotată cu „Cupa Timişoara”, de la ora 16, concursul desfăşurându-se pe canalul Bega.

Un sportiv poate participa la o singură probă iar pentru fiecare echipă de club se poate înscrie un singur echipaj, probele fiind de kaiak simplu, dublu şi K4 respectiv de canoe, rezervate juniorilor I, II şi III, la băieţi şi fete, pe distanţe de 4.000 şi 3.000 metri, plus categoriei tineret, la kaiak simplu pe 200 metri.

A doua zi, pe Timiş, se va concura în „Cupa Timişul Şag”, în 9 aprilie de la ora 11, probele fiind de kaiak simplu la juniori I, băieţi şi fete, pe 200 metri, canoe simplu pentru băieţi juniori I, pe aceeaşi distanţă, kaiak simplu la tineret, băieţi şi fete, tot pe 200 metri, canoe pentru seniori, masculin, pe 200 metri, kaiak simplu şi dublu pentru juniori II şi III, băieţi şi fete, pe 2.000 metri, şi canoe simplu pentru juniori II şi III băieţi, pe 2.000 metri.

Concursul este organizat de către CSS1 Timişoara în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Consiliul Local, Consiliul Judeţean, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Timiş şi Consiliul Local al comunei Şag.

„Memorialul Ştefan Heder” va fi organizat de către foştii sportivi antrenaţi de profesorul Heder la AS Constructorul Timişoara (Timcon), duminică 10 aprilie de la ora 10, cu premierea programată imediat după cursă pe pontonul la canalul Bega. Probele de concurs sunt rezervate pentru kaiak simplu băieţi şi fete la seniori şi juniori respectiv canoe, la aceleaşi categorii şi în echipaj mixt, pe distanţa de 200 metri.

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = sase

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: