Mihaela Lulea, de la CS Nautic Banat Timișoara, locul 4 în finala de K1 la paracanoe LTA a Campionatului Mondial de Canoe Sprint – ediția 40, de la Duisburg

Mihaela Lulea, o tânără din Timișoara care de azi într-o săptămână, joi 5 septembrie, va împlini 32 de ani, a ratat în urmă cu câteva minute la numai 448 de sutimi de secundă medalia de bronz a probei de kaiak rezervată persoanelor cu dizabilități – categoria paracanoe LTA, din cadrul celei de-a 40-a ediții a Campionatului Mondial de canoe sprint de la Duisburg, sub egida International Canoe Federation.

Lulea, vâslind pe culoarul 6 în finala de K1 a categoriei paracanoe LTA, a fost cronometrată în 55.425 secunde la finele celor 200 de metri de pe Wedau Regatta, încheind după Christine Gauthier (Canada; 54,317), Anne Dickens (Regatul Unit; 54,889) și Cindy Moreau, a treia, din Franța, în 54.977.

Remarcabil, timișoreanca legitimată la CS Nautic Banat, despre care puteți citi mai multe amănunte mai jos, a avut aproape două secunde avans la linia de finish în fața ocupantei locului 5, rusoaica Egorkina, după care au mai sosit iberica Lopez, Allen, din SUA, Drennan (Australia) și Oliveira (Brazilia). Lulea s-a calificat în finală din serii, via semifinale.

Mondialul de la Duisburg, demarat ieri cu probele de paracanoe, își dispută de astăzi și seriile probelor clasice, urmând a lua sfârșit duminică. Până atunci însă, 250 de curse în 33 de probe pe diferite distanțe, reunind la start un total de 1500 de kaiakiști și caoeiști din 79 de țări ale lumii.

*

Iată și câteva consemnări din arhiva cotidianului nostru, realizate de www.sporttim.ro cu Mihaela Lulea în decursul ultimilor ani:

http://sporttim.ro/timisene/lulea-muscata-de-urs-la-12-ani-locul-4-la-mondial-la-30

http://sporttim.ro/timisene/mihaela-lulea-bronz-la-mondialul-de-paracanoe-de-la-poznan

http://sporttim.ro/articol/a-patra-la-mondial-mihaela-lulea-un-triumf-prin-sport

http://sporttim.ro/timisene/mihaela-lulea-campioana-europeana-la-paracanoe

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: