Mihaela Lulea descalificată iar Alin Anton nu intră în finalele Mondialului moscovit

Doi reprezentanţi ai kaiakului de pe malurile Begăi, ambii simplişti în kaiak, se regăsesc în aceste zile în lotul de 21 de sportivi ai României aflaţi la ediţia din 2014 a Campionatului Mondial de canoe sprint, găzduit pe lacul Krylarstkoe din Moscova.

Vâslind în proba de kaiak simplu pe 200 de metri rezervată sportivilor cu dizabilităţi locomotorii, timişoreanca Mihaela Lulea, o abonată la medalii internaţionale, n-a reuşit calificarea din seriile întrecerii.

Alin Anton, reprezentând C.S. Water Performance Timişoara între cei 14 kaiacişti şi canoişti din lotul României, nu şi-a îmbunătăţit timpul după calificarea din serii, ratând astfel accederea în finalele probei de K1 pe 1.000 metri.  Vâslind iniţial pe culoarul 8, Anton, care anul viitor va împlini 30 de ani, a încheiat pe locul 7 din 9 într-una dintre seriile preliminare, cu timpul de 3:42,639, ceea ce i-a permis calificarea în semifinale.

Anton a fost cronometrat în penultimul act în 3:45,450, încheind al optulea din 9 participanţi şi ratând promovarea în finale, care s-au desfăşurat pe 3 categorii, A, B şi C, cu câte 9 sportivi la start. Titlul mondial la K1 1.000 metri masculin l-a câştigat cehul de 21 de ani Josef Dostal, cu timpul de 3:25,092, urmat fiind pe podium de bulgarul Kirchev şi danezul Poulsen. Dostal câştiga în 3:33,938 seria de calificare în care evolua şi Alin Anton iar ulterior neamţul Hoff, al nouălea în finala A a probei, se impunea în 3:30,205 în semifinala din care concurentul timişorean nu mai progresa în ultimul act.

Cei 2 simplişti de pe Bega participau în această vară şi la Campionatul European de canoe sprint, din Germania.

Competiţia mondială din Rusia se încheie duminică.

 

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: