Mihaela Lulea, din nou medaliată la Euro

Timișoreanca Mihaela Lulea nu s-a dezmințit nici cu ocazia ediției din acest an a Campionatului European de Canoe Sprint și Paracanoe, performera cu dizabilitate locomotorie legitimată la CS Nautic Banat clasându-se pe podiumul finalei A din proba de kaiac pe 200 de metri a categoriei KL3 din cadrul întrecerilor de paracanoe.

Lulea a fost la nici o secundă şi jumătate de "argint" în Mondialul de la Szeged

Lulea a fost la nici o secundă şi jumătate de „argint” în Mondialul de la Szeged

 

Lulea, în vârstă de 32 de ani, continuă așadar foarte bunele sale participări din acest deceniu la concursuri internaționale de rang continental și mondial. Sportiva de pe malurile Begăi a fost înregistrată în finala A pentru medalii a probei de sprint cu timpul de 52 de secunde și 32 de miimi, ocupând locul 3 și obținând medalia de bronz la nivel continental.

Concurând pe culoarul 5 în competiția desfășurată la Moscova sub egida European Canoe Association, Lulea a fost întrecută la final doar de suedeza Helene Ripa, prima, cu timpul de 51,432 secunde, și franțuzoaica Cindy Moreau, în 51,576s, dar a încheiat înaintea italiencei Veronica Plebani, cronometrată în 52,160s, a patra la finish.

Lulea a revenit astfel cu succes la Moscova, unde în august 2014 obținea locul 4 la nivel mondial în aceeași probă, de atunci devenind anul trecut vicecampioană continentală iar tot în 2015 și ocupantă a locului 4 la Campionatul Mondial, la Milano.

Printre alte succese ale sportivei cu dizabilități, Mihaela Lulea mai devenea campioană a Europei în anul 2012, la Zagreb, după care, în ediții succesive, și vicecampioană continentală, în 2013, în Portugalia, respectiv a treia în 2014, în Germania.

Clasa KL3 este rezervată sportivilor din paracanoe cu funcțiunea trunchiului și parțial a membrelor inferioare, într-o redenumire a categoriei LTA. Ca alte clase, KL1 și KL2 sunt recentele denumiri ale categoriilor A și TA, referitoare la membrele superioare respectiv trunchi și brațe. Aceste categorii au fost create de Comitetul Internațional Paraolimpic, iar Federația Internațională de Canoe a stabilit anul trecut, în luna aprilie, un nou sistem de clasificare înaintea Jocurilor Paralimpice de vară din acest an, de la Rio de Janeiro, unde întrecerile de para-canoe vor intra în premieră în scenă, conform unei decizii luate în anul 2010.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe, Persoane cu dizabilităţi și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: