Premieră: „Cupa Timişul Şag”, sâmbătă la 11, la podul rutier

„Cupa Timişoara” lansează la apă sezonul propriu-zis de kaiak-canoe, vineri la ora 16, de la pontonul secţiei de profil a CSS1, vis-a-vis de Universitatea de Vest, surpriza venind însă a doua zi, sâmbătă la ora 11, când nou înfiinţata secţie a Timişului Şag va găzdui în premieră o competiţie similară, dar pe apele Timişului, din preajma podului rutier pe ruta Timişoara – Moraviţa, întrecere ce va beneficia şi de prezenţa conducătorilor federali Ion Bârlădeanu şi Gheorghe Toth. Din păcate, kaiaciştii din Orşova şi C.S.T.A. Bucureşti au declinat participarea pe ultima sută de metri, invocând raţiuni financiare.

În fine, weekendul cu kaiak-canoe va fi completat duminică de la ora 10 cu „Memorialul Ştefan Heder”.

Timişul Şag este o asociaţie sportivă pe lângă Primăria comunei Şag, cu mai multe secţii sportive, printre care, începând din anul 2010 se numără şi o secţie de Kaiac-Canoe, ce este afiliată la F.R.K.C. şi care a fost înfiinţată în mare măsură datorită unui fost sportiv al clubului CSS1 Timişoara, actualmente medic veterinar în comuna Şag şi totodată consilier local, Pavel Dan, împreună cu un alt pasionat al acestui sport, tot consilier local, Antonius Kapor. Înfiinţarea acestei secţii a fost demarată în urmă cu doi ani iar tot ceea ce s-a făcut până în prezent şi în mare măsură şi de-acum încolo reprezintă muncă de voluntariat.

Aşadar nu doar CSS1 Timişoara şi canalul Bega vor fi amfitrioni în această primăvară a competiţiilor de kaiak-canoe, în sezonul care debutează conform tradiţiei cu întrecerea dotată cu trofeul „Cupa Timişoara”, ci şi secţia de profil înfiinţată la C.S. Timişul Şag, care va găzdui pe apele râului Timiş concursul cu acelaşi nume. O zi mai apoi se va derula şi „Memorialul Ştefan Heder”.

Concursurile „Cupa Timişoara” şi noua „Cupa Timişul Şag” sunt organizate pentru ridicarea măiestriei sportive a participanţilor la început de sezon competiţional şi pentru popularizarea acestui sport atât în oraşul cât şi în judeţul nostru, totodată dorindu-se atragerea unui număr cât mai mare de tineri practicanţi şi nu numai.

Vor participa C.S.S. Voinţa  Arad, U.T. Arad, Simared  Baia-Mare, C.S.S. Craiova, C.S.S. Călăraşi, C.S.M. Călăraşi, C.S.S. Caracal, Sportul Studenţesc Bucureşti, Constructorul Hunedoara, C.S.M. Piteşti, Unio  Satu-Mare, C.S.S. Turnu Măgurele, A.S. Timişul Sag şi C.S.S1 Timişoara. Şedinţa tehnică va avea loc la baza sportivă de kaiac-canoe a CSS1, situată pe bulevardul Vasile Pârvan 5 în data de 08 aprilie, la ora 10.00, iar întrecerea propriu-zisă dotată cu „Cupa Timişoara”, de la ora 16, concursul desfăşurându-se pe canalul Bega.

Un sportiv poate participa la o singură probă iar pentru fiecare echipă de club se poate înscrie un singur echipaj, probele fiind de kaiak simplu, dublu şi K4 respectiv de canoe, rezervate juniorilor I, II şi III, la băieţi şi fete, pe distanţe de 4.000 şi 3.000 metri, plus categoriei tineret, la kaiak simplu pe 200 metri.

A doua zi, pe Timiş, se va concura în „Cupa Timişul Şag”, în 9 aprilie de la ora 11, probele fiind de kaiak simplu la juniori I, băieţi şi fete, pe 200 metri, canoe simplu pentru băieţi juniori I, pe aceeaşi distanţă, kaiak simplu la tineret, băieţi şi fete, tot pe 200 metri, canoe pentru seniori, masculin, pe 200 metri, kaiak simplu şi dublu pentru juniori II şi III, băieţi şi fete, pe 2.000 metri, şi canoe simplu pentru juniori II şi III băieţi, pe 2.000 metri.

Concursul este organizat de către CSS1 Timişoara în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Consiliul Local, Consiliul Judeţean, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Timiş şi Consiliul Local al comunei Şag.

„Memorialul Ştefan Heder” va fi organizat de către foştii sportivi antrenaţi de profesorul Heder la AS Constructorul Timişoara (Timcon), duminică 10 aprilie de la ora 10, cu premierea programată imediat după cursă pe pontonul la canalul Bega. Probele de concurs sunt rezervate pentru kaiak simplu băieţi şi fete la seniori şi juniori respectiv canoe, la aceleaşi categorii şi în echipaj mixt, pe distanţa de 200 metri.

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: