Probele de Dragon Boat și canoe indiană, populare pe Bega în cadrul ”Memorialului Ștefan Heder și Victor Alexandrescu”

Un număr de 14 cluburi, dintre care 3 din Timișoara și unul din Șag, s-au aliniat în acest an pe canalul Bega la cea de-a V-a ediție a competiției internaționale de kaiak-canoe ”Memorialul Ștefan Heder & Victor Alexandrescu”, disputată în același ultim weekend cu longeviva ”Cupa Timișoara”, dar în organizarea CS Nautic Banat. Competiția a numărat peste 10 probe, pentru juniori dar și seniori și Masters, precum și la mixt respectiv de canoe indiană și Dragon Boat, întreceri care au câștigat teren…

Ca participare, sportivii din Timișoara, Arad și Turnu Măgurele au fost cei mai numeroși, echipele orașelor de pe acest podium primind cupe, iar în general majoritatea probelor au necesitat starturi preliminare, în serii și semifinale, înaintea curselor finale. Larg a fost și spectrul vârstelor celor aliniați la linia de start, de la categoria juniorilor III, până la Masters.

Cei de la CSȘ1 Timișoara au câștigat 3 dintre cele cinci probe juvenile, în care s-au mai impus vizitatori din Arad și Pitești, iar la seniori și Masters au câștigat în două rânduri gazdele de la CS Nautic Banat dar și Voința Arad și CSM Arad precum și timișoreni neafiliați. CSM Arad s-a impus și în proba mixtă iar în cea de canoe indiană a învins CS Timișul Șag.

În fine, 13 ambarcațiuni s-au aliniat în 7 serii ale concursului de Dragon Boat, triumful aparținând echipajului Voinței Arad, completat cu competitori timișoreni, urmat de București, Nautic Banat și Merlin Arad. Într-adevăr, pe lângă cluburile locale CSȘ 1 și CS Nautic Banat, precum și un echipaj al Facultății de Educație Fizică și Sport a UVT, dar și Timișul Șag, au mai participat 3 grupări din Arad, una din Hunedoara, însă și o alta din Banat, de la CSȘ Orșova, respectiv de peste munți, inclusiv din București, o formație venind de la Szeged.

Dar iată învingătorii pe cei 200 de metri în finalele concursului memorial de kaiak-canoe de pe canalul Bega:

Canoe 1 Feminin, Juniori: PĂTRAȘ ROXANA, CSS 1 TIMIȘOARA

Kaiak 1 F Juniori: CARMEN PETRE, CSM ARAD

K1 B Juniori I: IOAN POVĂLICEANU IOAN, CSȘ 1 TIMIȘOARA

K1 B Juniori II: GABRIEL FĂGET, CSȘ 1 TIMIȘOARA

K1 B juniori III: BOGDAN OLARIU, CSȘ 1 TIMIȘOARA

C1 B Juniori: DAN ONETE, CSM PITEȘTI

K1 F Seniori: CARMEN GORDAN (SPĂTARU), CS NAUTIC BANAT

C1 Masters peste 35 ani: CONSTANTIN DUMITRA, CS NAUTIC BANAT

K1 Masters 35-44 ani: CLAUDIU BABOȘ, VOINȚA ARAD

K1 Masters 45-54 ani: NAGY ȘTEFAN, VOINȚA ARAD

K1 Masters peste 55 ani: NICOLAE BACIU, Timișoara

K2 Mixt: CARMEN PETRE & NAGY ȘTEFAN, Arad

Canoe indiană, Seniori și Masters, b/f: PAVEL DAN & DANIEL VIDACS, Timișul Șag.

F+B junior+ tineret +seniori+masters DRAGON BOAT, 200m:

  1. BABOȘ CLAUDIU – DUMITRA CONSTANTIN – VIDACS DANIEL – VĂLAN CRISTIAN – SZABAD LADISLAU – PRAJA VLAD – ȘUTA ȘTEFAN – MĂRCUȚ GHEORGHE -BALASZ EMILIAN – KORDA. TOBOȘAR:NEAGU ANDREEA, de la VOINȚA ARAD & TIMIȘOARA, cu tmpul de 50,48 secunde.
  2. TUȚA BOGDAN – TAMAȘ CRISTIAN – NICA CĂLIN – NAGY ȘTEFAN – CENĂDAN ANAMARIA – LUPAN ADINA – KOVACS ATTILA – TĂTAR LILIANA – LUPO LADISLAU – SUCIU ALINA. TOBOȘAR: ALMAȘI ALEXANDRA. CÂRMACI: MUSCA GHEORGHE, de la MERLIN ARAD, timpul: 51,55s.
  3. CRIȘAN MARIO – ZAHARIA DARIUS – GAFIȚEANU GABRIEL – OLARIU ANDREI – ANGHEL MARIAN – JIȚA RAUL, de la NAUTIC BANAT, în 52,18s.
  4. CĂLIN LAURA – MIULESCU RALUCA – MANDACHE RALUCA – SEREDA MIHAELA – POPESCU ANDREI – GRAUR ANDREI – PÎRJOL AURELIAN – MARIN EUGEN – IANCU DANIELA – BARBU ANA MARIA – BECHERU OANA – POPESCU ADRIAN, de la BUCUREȘTI, în 52,51s.

 

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = patruzeci

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: