Regata Szeged: Nautic Banat+Arad, locul 1 la Dragon Boat 20+2, Darius Zaharia locul 4 la kaiac cadeți pe 4.000 metri. Urmează Bega Maraton

Zile pline în ultima decadă a lunii aprilie pentru competitorii din kaiac-canoe de la Clubul Sportiv Nautic Banat Timișoara, care n-au participat doar în calitate de gazde la cea de-a VI-a ediție a ”Memorialului Ștefan Heder și Victor Alexandrescu”, desfășurată conform tradiției, primăvara, pe apele canalului Bega, ci și peste hotare, la Regata Szeged.

Una dintre cele mai populare gazde în kaiac-canoe la nivel mondial, Centrul Olimpic Szeged va împlini în luna iunie 35 de ani de când pe luciul apei Maty se derulează inclusiv competiții internaționale de cel mai înalt nivel, iar în acest final de aprilie a ținut o regată cu participare și de pe malurile Begăi și Mureșului.

CS Nautic Banat Timișoara, în combinație cu colegii arădeni, a aliniat echipaje în ambarcațiuni de Dragon Boat cu 20+2 componenți, una dintre garnituri obținând locul 1 iar alta încheind pe 4 parcursul de 200 de metri.

În apropierea podiumului, tot pe poziția a patra din partea timișorenilor, s-a situat și Darius Zaharia, concurând în proba de kaiac simplu a cadeților, pe distanța de 4.000 de metri.

Competiția a reunit la start peste 500 de sportivi, de la categoriile de juniori și până la master, apropo de care CS Nautic Banat a fost reprezentată de Carmen Spătaru, Ramona Ciridariu, Nelu Sava și Dan Pavel, cu toții medaliați.

13063127_726832547456756_5144193831836312543_o

 

Centrul Olimpic Szeged este situat într-un perimetru de 76 de hectare, dintre care 40 constituind ape, în zona vestică a localității maghiare și nu departe de Tisa, iar traseul gazdă al întrecerilor are o lungime de aproape 3 kilometri, cu peste 130 de metri lățime și circa 3 metri adâncime, începând să țină competiții majore de la finele anilor 80, mai întâi Campionatul Mondial de canotaj pentru juniori.

Luna viitoare, pe 22 mai, CS Nautic Banat Timișoara va organiza cea de-a treia ediție a întrecerii Bega Maraton, pe distanța de 28 de kilometri, un concurs pentru toate bărcile în care se vâslește, conform specificației din partea organizatorilor, printre care kaiac, canoe, sandolină sau canoe indiană, întrecerile fiind Open și adresate juniorilor, atât pentru băieți cât și fetelor, pe secțiunile bărci de agrement respectiv pentru competiții.

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: