Timişoara, salbă de medalii la Campionatul Naţional de seniori şi tineret, pe apele Bascov-Budeasa

Timişoara nautică a mai făcut un pas înainte pe apele autohtone, vâslind cu brio la Campionatul Naţional de kaiak-canoe pentru seniori şi tineret de pe lacul Bascov-Budeasa, de lângă Piteşti, unde a obţinut mai multe titluri naţionale prin diverse cluburi locale, atât la seniori şi tineret, cât şi la Masters. Detalii, mai jos.

Fără a fi de o importanţă majoră pentru CSŞ1 Timişoara, principală „pepinieră” locală axată pe creşterea cadeţilor şi juniorilor şi marşând aşadar pe întrecerile naţionale de profil, Campionatul Naţional de seniori şi tineret a constituit totuşi un bun prilej pentru o testare în plus, mai ales că la uşă bate deja Cupa României la juniori, din 2 în 5 octombrie, în urma căreia se vor contura şi loturile reprezentative de juniori, tineret şi seniori pentru sezonul viitor.

Trecând la rezultatele în sine, Clubul Sportiv Şcolar 1 Timişoara se poate mândri cu un triumf la seniori prin kaiakul feminin de 4, K4, echipaj alcătuit din Denisa Lungu, încă la junioare chiar şi la anul, Adriana Katona, Ligia Ioniţă şi Andreea Zăgrean, kaiakiste de tineret, „un titlu la seniori e un titlu la seniori”, după cum a remarcat profesorul Zeno Lache, antrenor şi conducător al secţiei de profil la CSŞ1.

O veste bună pentru CSŞ1 şi din întrecerea de tineret a competiţiei, în proba de K1, contând şi ca selecţie pentru lotul naţional, în care Vlad Praja s-a calificat în finala A, pe locul 8, aşadar cu şanse reale de cooptare în selecţionată.

Tot la tineret, perechea Ioniţă – Zăgrean a fost aproape de a dubla succesul din barca de 4, încheind de două ori pe locul 2, pe 500 şi 200 de metri.

În total, CSŞ 1 a aliniat 8 sportivi, prezentându-se bine şi într-o nu foarte definitorie şi relevantă ierarhie generală pe cluburi participante, câte 18 la număr atât la seniori cât şi la tineret, faţă de vreo 40 în general, cu o clasare pe podium la tineret, locul 3 pe echipe, respectiv pe 8 între flotilele de seniori. La proxima întrecere, Cupa României, clasamentele pe echipe vor avea o mai mare relevanţă.

Însă nu doar mai tinerele sportive de la CSŞ1 au obţinut aurul naţional la seniori, ci şi perechea recent revenită de la Campionatul Mondial de canoe sprint pentru seniori de la Duisburg, care a obţinut un dublu titlu naţional şi o clasare pe poziţia secundă. 

La K2, Alin Anton şi Bogdan Mada au câştigat pe 200 respectiv 500 de metri, iar în proba de 1.000 metri au încheiat de puţin pe locul 2, ca o dovadă că se pot obţine performanţe şi în pregătire necentralizată, ci cu echipa de club, departe de cantonamentul selecţionatei naţionale. Cei 2 kaiakişti reprezintă CS Water Performance Timişoara, grupare condusă de Octavian Ispas, şi pentru care a vâslit cu succes şi Alexandru Şalău, al doilea între seniori la canoe (C1) pe 500 metri dar şi 1.000 metri, câştigând în schimb pe 500 la tineret, în care s-a clasat pe 2 la 1.000 metri.

Ar mai fi însă şi meritoriile reuşite ale unor sportivi trecuţi de prima tinereţe dar ţinând încă steagul sus în mai recent introdusele întreceri de veterani în România, etichetate Masters, cu titluri naţionale şi clasări pe podium.

Astfel, Constantin „Tele” Dumitra, aflat în faza finală a pregătirii Maraton Timişoara, ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, şi pe care îl organizează prin Atletic Maraton Timişoara, a devenit campion naţional de canoe Masters la categoria +55 ani, cu 57.01 pe 200 metri, după ce anul trecut se clasa al doilea. Dumitra şi-a fixat acum ca ţel pe 2014 prezenţa la Campionatul Mondial Masters, ce va avea loc la Szeged.

Dar şi Codruţa Şofron, de la CS Nautic Banat Timişoara, s-a clasat prima la categoria sa de vârstă, atât la simplu cât şi la dublu, mai triumfând şi Damian Vidacs, de la CS Timişul Şag, la simplu, pe 200 metri. Reprezentând tot gruparea din Şag, Dan Pavel s-a clasat pe 2 la categoria sa de vârstă.

În plus, competiţia a mai prilejuit şi disputarea a două întreceri demonstrative de Dragon Boat, la care timişorenii s-au aliniat din nou la start…

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: