Timişoreanca Mihaela Lulea, de la CS Nautic Banat, calificată în semifinalele la kaiak ale persoanelor cu dizabilităţi din cadrul Campionatului Mondial de Canoe sprint de la Duisburg – ediţia 40

Lulea era nu demult la nici o secundă şi jumătate de "argint" în Mondialul de la Szeged

 

Mihaela Lulea, tânăra timişoreancă abonată în ultimele sezoane la podiumurile intrenaţionale ale competiţiilor de K1 – kaiak pentru persoane cu dizabilităţi (versiunea LTA), s-a calificat astăzi în semifinalele probei din cadrul celei de-a 40-a ediţii a Campionatului Mondial de canoe sprint din Germania, cu al treilea cel mai bun timp din 11 participante.

Mondialul demarat ieri şi care se va încheia duminică pe apele regatei Wedau din Duisburg, reunind la start 1.500 de vâslaşi din 79 de ţări, au pornit la drum tocmai cu întrecerile sportivilor cu dizabilităţi, care concurează pe distanţa de sprint de 200 de metri.

Evoluând pe culoarul 6, în compania deja tradiţionalelor sale oponente în asemenea probe, timişoreanca Mihaela Lulea a încheiat a doua în Seria 2 de concurs, cu timpul de 54.735 secunde, după franţuzoaica Cindy Moreau (54.019) dar înaintea britanicei Anne Dickens (54.801).

Timpul timişorencei de la CS Nautic Banat a mai fost depăşit în serii doar de învingătoarea celeilalte grupe, Christine Gauthier, din Canada, sosită în 54.732. În ansamblul probei feminine de K1 versiunea paracanoe LTA au concurat 11 sportive.

Întreaga competiţie reuneşte 33 de probe de concurs, cu peste 250 de curse, desfăşurându-se sub egida International Canoe Federation.

Finala acestei probe va avea loc mâine după-amiază, zi de joi în care vor fi lansate la apă şi probele clasice ale Mondialului de canoe sprint.

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Kaiak-canoe, Persoane cu dizabilităţi și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 4

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: