Campionatul Mondial de Canoe Sprint nu s-a încheiat pentru kaiaciştii timişoreni de la CS Water Performance cu o singură apariţie pe apele de la Krylarstkoe, la Moscova, Alin Anton şi Mihaela Lulea vâslind şi într-o a doua probă iar sportiva cu dizabilităţi locomotorii sfârşind chiar la 101 sutimi de secundă de podium şi medalii, pe locul 4.
Mihaela Lulea, o tânără abonată la medalii în întrecerile europene şi mondiale ale ultimilor ani, a reuşit din nou o foarte frumoasă performanţă şi în Rusia, la Mondialul incluzând şi probe rezervate sportivilor cu dizabilităţi locomotorii, unde s-a calificat în finala A a probei de kaiak simplu pe 200 de metri la categoria LTA, după ce câştiga o semifinală cu timpul de 56,303 secunde.
Lulea şi-a îmbunătăţit apoi cu mult timpul în finala A, cronometrată fiind în 51,348s, cu care s-a clasat a patra din 9 competitoare, timişoreanca, pe culoarul 8, sosind după britanica Dickins, campioană mondială în 49,700, franţuzoaica Moreau, în 49,813, şi australianca Reynolds, în 51,247.
Colegul ei de club Alin Anton, cu puţin mai tânăr, din generaţia 1985, a vâslit la Moscova şi într-o a doua probă de simplu, cea de 500 de metri, după ce nu se califica în finala A pe distanţa de 1.000 de metri. Deşi mai util şi confortabil în echipajul de kaiak 4 al României, dat fiind experienţa sa competiţională, ceea ce s-a văzut recent la Campionatul European de seniori din Germania, unde ambarcaţiunea tricoloră a prins locul 9 în finala A, Anton a fost repartizat la Mondial în probele de 1.000 respectiv 500 de metri, la simplu, şi n-a fost în largul lui.
Astfel, după ce s-a calificat din serii, în 1:42,772, al treilea în grupa sa, Anton a încheiat al optulea într-una din semifinale, în 1:45,642, ratând accederea în finalele pe 500 de metri. Alin Anton a fost conducătorul echipajului de 4 la competiţia din Germania însă o modificare în componenţa formaţiei, mergându-se exclusiv pe osatura Stelei, a tras barca României în jumătatea secundă a finalei B.
Finala de K1 pe 500 a fost adjudecată în 1:39,190 de danezul Rene Poulsen, scandinavii regâsindu-se de fapt în preajma podiumului ierarhiei finale pe medalii a Mondialului din Rusia, care a fost dominat de maghiari, o forţă de tradiţie, cu 6 izbânzi poleite în aur, 5 de argint şi 6 de bronz, urmaţi de gazde (4-2-2) şi Germania (2-5-1). Dintr-un total de 24 de flotile care au urcat pe podium, Cehia, Noua Zeelandă, Danemarca, Slovacia şi Canada au obţinut câte două medalii de aur, bilanţul României fiind de un aur şi un argint.
Regatul Unit a dominat copios întrecerile sportivilor cu dizabilităţi, adjudecându-şi 6 medalii de aur şi 3 de argint, între cele 11 delegaţii medaliate regăsindu-se şi România, cu un argint.
Pentru Alin Anton urmează imediat şi Campionatul Naţional de seniori, ce va debuta miercuri la Bascov-Budeasa, lângă Piteşti, unde va reprezenta CS Water Performance împreună cu Vlad Praja, într-un total de 5 probe, cu speranţe pentru a urca de tot atâtea ori pe podium şi măcar o dată pe prima treaptă.