Timişoreanca Mihaela Lulea, locul 3 şi medalie de bronz în finala de kaiak pe 200 metri la categoria LTA în Campionatul European de Canoe Sprint pentru seniori din Germania

O nouă excelentă performanţă la nivel continental pentru tânăra timişoreancă Mihaela Lulea, care a obţinut astăzi încă o medalie în întreceri internaţionale, cu ocazia Campionatului European de Canoe Sprint pentru seniori de la Brandenburg an der Havel.

Mihaela Lulea, locul 3 la Campionatul European de canoe sprint din Germania în secţiunea de paracanoeing-LTA rezervată persoanelor cu dizabilităţi, pe 200 metri, la K1

 

Lulea, o competitoare cu dizabilităţi, care a combătut şi prin sport trauma fizică şi psihologică suferită în adolescenţă, când era muşcată de un urs, este deja o abonată a clasărilor pe podium în întrecerile de anvergură incluzând probe de concurs rezervate şi persoanelor cu dizabilităţi, la categoria paracanoe LTA, iar astăzi nu s-a dezminţit nici pe Beetzsee, în Germania, cu ocazia celei mai disputate ediţii a Europeanului de Canoe Sprint, cu 569 de sportivi la start, din 39 de naţiuni.

Timişoreanca Mihaela Lulea, vâslind pe culoarul 6, a sosit a treia din 8 finaliste ale probei de kaiak simplu pe 200 de metri rezervată persoanelor cu dizabilităţi, categoria LTA, la 3 secunde şi 815 sutimi în urma învingătoarei. Bănăţeanca a fost cronometrată în 54,057, sosind după Anne Dickins, din Regatul Unit, şi Cindy Moreau, o franţuzoaică, dar înaintea Silviei Elvira Lopez, din Spania, pe care a depăşit-o cu peste o secundă. Kaiaciste din Federaţia Rusă, Ucraina, Polonia şi Germania s-au clasat în cea de-a doua jumătate a ierarhiei probei.

Iulian Şerban a câştigat proba omoloagă a bărbaţilor, în 38,461, alte finale urmând a fi programate mâine. Brandenburg an der Havel are o tradiţie de peste 4 decenii în găzduirea de reuniuni nautice, Europeanul de Canoe Sprint pentru seniori din Germania începând de joi, în ciuda vântului puternic, care a generat şi răsturnarea unor ambarcaţiuni.

Anul trecut, tot în Germania, dar la Duisburg, Lulea se clasa în imediata apropiere a podiumului Mondialului. Iată de fapt şi consemnări anterioare din arhiva cotidianului Sporttim în privinţa reuşitelor Mihaelei Lulea, pentru care însăşi prezenţa la start constituie un succes salutar: http://sporttim.ro/kaiak-canoe/mihaela-lulea-de-la-cs-nautic-banat-timisoara-locul-la-duisburg-in-finala-de-k1-la-paracanoe-lta-a-campionatului-mondial-de-canoe-sprint-editia-40

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe, Persoane cu dizabilităţi și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: