Timișorenii, două locuri 1 și peste 10 clasări pe podium la Cupa României și primul Concurs Național de maraton al kaiacului juvenil românesc

Cupa României la kaiac-canoe rezervată categoriilor juvenile a fost completată în aceeași reuniune pe apele de la Bascov-Budeasa de premiera organizării unui Concurs Național de Maraton tot pentru aceleași vârste, cu probe cum se poate deduce și din denumirea întrecerii, pe distanțe mai lungi, de exemplu de 14, 11 respectiv 7 kilometri, în care timișorenii de la CSȘ1 dar și de la CS Nautic Banat au strâns și mai multe medalii decât în tradiționalul concurs de cupă.

CSS1 Timişoara 006

În prealabil, miercurea trecută, competitorii de pe Bega s-au aliniat și la startul ”Cupei Danubius”, la Turnu Măgurele, o foarte bine organizată întrecere cu o participare numeroasă, de la 17 cluburi dintre care unul din Bulgaria, constituind un bun prilej de verificare a echipajelor înaintea Cupei României și a Concursului Național de Maraton, apărut în premieră în calendarul Federației Române de Kaiac-Canoe.

La competiția Cupei României, CSȘ 1 Timișoara a cucerit 4 medalii, având protagoniști în 6 din totalul de 16 finale desfășurate, în una dintre acestea fiind și un reprezentant de la CS Nautic Banat Timișoara.

Competiția juvenilă, propunând probe pe distanțe de 1.000, 500 respectiv 200 de metri, la băieți și fete, în kaiac dar și canoe, la simplu, dublu precum și în echipaje de patru, a consemnat disputarea în calificări a 13 serii, urmate de 5 semifinale și 16 concursuri pentru decernarea de medalii, cele mai multe locuri I acaparându-le gazdele de la CSM Pitești, de 6 ori, urmate cu câte două triumfuri de CSȘ Turnu Măgurele, CSȘ Orșova și Liceul Teoretic Constantin Brâncoveanu Dăbuleni, un succes final fiind izbutit de CSȘ1 Timișoara, CSM Arad, CS Olimpia, CSM Danubiu Tulcea și Simared Baia Mare.

Victoria celor de pe Bega a fost adjudecată de Maria Radu, pe locul I la simplu în proba de kaiac a fetelor pe 200 de metri, pe culoarul 3 cu timpul de 48 de secunde și 375 de sutimi, cu două secunde și 234 de sutimi avans față de a doua clasată, Daniela Savu (CS Olimpia), în vreme ce colega de club Sandra Hârșan, tot de la CSȘ1, a încheiat a patra, în 54:016.

Olariu Bogdan, tot de la CSȘ1 Timișoara, a sosit pe locul secund în kaiacul de simplu al băieților pe 1.000 de metri cu timpul de 4:05,407, la 584 sutimi după băimăreanul Paul Perșe, de la CS Simared, în vreme ce Gabriel Făget (CSȘ1 Timișoara), s-a clasat pe 5.

Gabriel Făget a obținut însă la rândul său un loc 2, dar în proba de kaiac pe 200 de metri, în 40:766, la o secundă și 313 sutimi după Răzvan Albișoru (CSȘ Turnu Măgurele), timișorenii Bogdan Olariu și Răzvan Munteanu, de la CSȘ1, sfârșind pe 4 respectiv 5.

Și un loc 3 în contul lui CSȘ1, prin Denisa Retezan la K1-F pe 500 de metri, în 2:21,157, după arădencele Petre și Ciocluț. Iar Denisa Retezan și Maria Radu s-au clasat și pe locul 4 în kaiacul de dublu al fetelor pe 500 de metri.

logo-kaiac

Pe lacul artificial argeșean tradiționala întrecere juvenilă de cupă a fost dublată în 2016 de ediția inaugurală a Concursului Național de Maraton pentru juniori I, II și cadeți al FRKC, la care CSȘ1 Timișoara a obținut alte 6 medalii iar CS Nautic Banat una.

S-a concurat așadar pe 3 categorii de vârstă și pe 3 distanțe diferite, de 14, 11 respectiv 7 kilometri, în kaiac dar și în canoe, probele fiind pentru echipaje de simplu și de dublu.

Gabriel Făget a cucerit locul I pentru CSȘ1 în kaiacul de simplu al juniorilor 1, pe 14 kilometri, ajungând primul pe culoarul 5, cu timpul de 57 de minute, 53 de secunde și 812 sutimi, cu aproape 40 de secunde înaintea arădeanului George Ienciu, de la CSȘ Gloria.

Denisa Retezan a sosit pe locul 2 în kaiacul de simplu din proba feminină de cadete pe 7 kilometri, în 40.54,203, colega de club de la CSȘ1, Andreea Păstrăvaru, sfârșind pe 5.

Încă un loc secund și pentru Bogdan Olariu la K1-B între juniorii 2, pe 11 kilometri, cu timpul de 52.26,046, după arădeanul Ioan Sabău, de la CSM, la un minut și 40 de secunde, pe 7 cu Mario Crișan de la CS Nautic Banat Timișoara.

Sandra Hârșan a încheiat a treia între fetele junioare 1 în kaiacul de simplu, pe 14km, cu timpul de 1:23,12,813, după arădence, iar Radu Maria tot pe locul III, dar la junioare 2, pe 11km, în 1:02,07,547.

În probele de dublu, CSȘ1 Timișoara a obținut un loc secunde prin Carla Coroescu și Kassandra Firu între cadete, pe 7 kilometri.

CSȘ1 Timișoara a concurat în 6 din totalul celor 15 finale ale primului Concurs Național de Maraton juvenile în kaiac-canoe, iar CS Nautic Banat în două, Darius Zaharia reușind cu timpul de 38:40,359 să se claseze pe locul 3, la 25 de secunde după gălățeanul Dragoș Voinea, al doilea, cu Erik Surche (CSȘ6) primul la cadeți, pe 7.000 de metri.

Ca izbânzi finale, CSȘ Orșova a câștigat 4 probe, kaiaciștii din Arad două, prin Ioan Sabău la juniori 2 și Carmen Petre la junioare 1, iar Danubiu Tulcea, CSȘ Caracal, CSȘ Turnu Măgurele, CSN Hunedoara, Voința Snagov, CSȘ6 București, gazda CSM Pitești, CSȘ Galați și nu în ultimul rând CSȘ1 Timișoara câte una.

 

 

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: